Δένδιας: Έρχεται ιδιωτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων – Το ΕΛΚΑΚ, θα ρυθμίζει τις ανάγκες, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ

Την ιδιωτικοποίηση και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω ΕΛΚΑΚ, της ανώνυμης εταιρείας που ιδρύεται με το νόμο για την αμυντική Καινοτομία, προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Δένδιας αποκαλύπτει ότι οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα καθορίζονται όχι αποκλειστικά από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά από την νέα Διεύθυνση Μετεξέλιξης και Καινοτομίας του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΕΛΚΑΚ, την ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε με το νόμο για την αμυντική καινοτομία.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το νέο νόμο, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει:

Ο Νόμος, σημαντικό βήμα στην «Ατζέντα 2030», υπερψηφίσθηκε επί της αρχής και επί του συνόλου από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Σπαρτιάτες).

Αυτό συνιστά απόδειξη της δυνατότητας συναίνεσης και υπευθυνότητας σε ζωτικά για την ύπαρξη της χώρας θέματα, ακόμα και σε προεκλογική περίοδο.

Αποτελεί μεγάλη τομή και “game changer”. Εισάγει μία διαφορετική φιλοσοφία στις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και απειλές.

Η Αμυντική Καινοτομία, στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένου οικοσυστήματος στο οποίο θα συμμετέχουν βιομηχανίες του αμυντικού χώρου, startups, Πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές και Ερευνητικά Κέντρα.

Οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζονται από την νέα Διεύθυνση Μετεξέλιξης και Καινοτομίας του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΕΛΚΑΚ.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί το εκπληκτικό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα εκτός και εντός συνόρων, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Στόχος να αποκτήσει η χώρα τεχνογνωσία και να μετατραπεί από καταναλωτής σε παραγωγό προηγμένης τεχνολογίας.

πηγη

 
Top