Στα νοσοκομεία του πολυπολιτισμικού Λονδίνου, οι ασθενείς που δεν μιλούν αγγλικά φαίνεται να λαμβάνουν προτεραιότητα στην παροχή ιατρικής φροντίδας, μετακινούμενοι μπροστά στην ουρά αναμονής.
Αυτή η πρακτική, η οποία εφαρμόζεται για τη μείωση του κόστους των διερμηνέων, έχει προκαλέσει ανησυχίες καθώς οι αγγλόφωνοι ασθενείς αισθάνονται ότι παραμελούνται στις ιατρικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Daily Mail, τα νοσοκομεία στο Λονδίνο φέρεται να δίνουν προτεραιότητα στους μη αγγλόφωνους ασθενείς, θέτοντας τους φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας σε χαμηλότερη θέση στην ουρά αναμονής. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται από το Imperial College Healthcare NHS Trust, το οποίο διαχειρίζεται πέντε νοσοκομεία στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την πολιτική φαίνεται να είναι η μείωση του κόστους που σχετίζεται με τη χρήση διερμηνέων, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να αυξήσει τις ώρες εργασίας τους. Ωστόσο, αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αγγλόφωνοι ασθενείς νιώθουν ότι παραμελούνται. Ένας ασθενής ανέφερε ότι, ενώ περίμενε στην ουρά, είδε κάποιον με διερμηνέα να περνά μπροστά του, με το προσωπικό να εξηγεί πως οι ασθενείς που συνοδεύονται από διερμηνείς δεν μπορούν να περιμένουν περισσότερο από μία ώρα.

Η κατάσταση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία στο Λονδίνο, μια πόλη όπου πλέον πάνω από το 40% των κατοίκων είναι αλλοδαποί, με τους μετανάστες να αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής.

 
Top