Ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αποσύρει τις μάχιμες μονάδες του από την πόλη Ugledar/ Vuhledar στο DLR , επειδή περικυκλώθηκαν από ρωσικές δυνάμεις, αποκάλυψε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Prvi ο Igor Kimakovski , σύμβουλος του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ .

«Ο ηθοποιός έπεσε σε μια αρκετά σοβαρή «τανάλη».

Και η εναλλαγή (των ουκρανικών δυνάμεων) είναι πρακτικά αδύνατη», είπε ο Κιμακόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι κύκλοι κοντά στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας γνωρίζουν επίσης τις κακές συνθήκες για την Ουκρανία σε αυτή την πόλη.

Επιβεβαιώνουν ότι η θέση της 72ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι πολύ κακή, καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκ περιτροπής.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών μας, ο εχθρός αποσύρει ήδη τις βασικές του ομάδες, τις ισχυρότερες ομάδες μάχης του , τις οποίες προσπαθεί να σώσει από τον Ούγκλενταρ», είπε ο Κιμακόφσκι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποκρούσει την αντεπίθεση της 72ης Μηχανοποιημένης Ουκρανικής Ταξιαρχίας και να καταστρέψει 130 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό τις τελευταίες 24 ώρες .

Ορισμένα ρωσικά κανάλια Telegram υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη διεισδύσει στην πόλη, επειδή η τελική επίθεση στην πόλη υποτίθεται ότι ξεκίνησε χθες.

Υποτίθεται ότι θα κοπεί και η τελευταία οδική σύνδεση της πόλης με την ουκρανική ενδοχώρα.

Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Kovalenko επιβεβαιώνει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Ugledar, αναφέρει η ουκρανική πύλη Strana.ua στο Telegram.

Ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι σημειώνουν επιτυχία λόγω των ρυθμιζόμενων εναέριων βομβών και της αεροπορίας που επιτρέπει στο πεζικό να προχωρήσει.

Το Forbes γράφει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η 72η Ταξιαρχία, με περίπου 2.000 άνδρες, είναι κουρασμένη μετά από 20 μήνες μάχης προς την κατεύθυνση του Ugledar.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι δεν έρχεται καμία ενίσχυση στην ταξιαρχία γιατί οι Ουκρανοί επιτίθενται ταυτόχρονα στην περιοχή του Κουρσκ και αμύνονται ανατολικά και νότια.

Παρεμπιπτόντως, το Ugledar είναι στρατηγικά σημαντικό λόγω του υψομέτρου του.

Η άμυνα της Ουκρανίας νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ στηρίζεται ακριβώς στο Ugledar (Ουκρανικά: Vuhledar).

πηγη

 
Top