ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Ο Ρώσος ηγέτης απευθύνθηκε σε ολόκληρη τη Δύση: Όταν απαντήσουμε, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ στις φλόγες!

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων διοίκησης και επιτελείου «Ocean-2024», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις της Μόσχας για τις αμερικανικές φιλοδοξίες να διατηρήσει τη στρατιωτικοπολιτική της παρουσία στον κόσμο.

Η δήλωσή του στο πλαίσιο αυτών των ασκήσεων έρχεται σε μια περίοδο που η κατάσταση στην Ουκρανία δεν ηρεμεί , αλλά αντίθετα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.

Ο ισχυρισμός του Πούτιν ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως εργαλείο για να αποδυναμώσουν στρατηγικά τη Ρωσία φωτίζει την ευρύτερη εικόνα του πώς ερμηνεύει η Μόσχα τις γεωπολιτικές κινήσεις της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία δεν θα είναι παθητικός παρατηρητής σε περίπτωση επίθεσης. Η πιο σημαντική δήλωση του Πούτιν, σχετικά με τη χρήση όπλων, έχει ως εξής:

«Η Δύση δεν πρέπει να ζει με την ψευδαίσθηση ότι, σε περίπτωση επίθεσης στη Ρωσία, η απάντησή μας θα περιοριστεί στα συμβατικά όπλα». Εάν υπάρχει απειλή για τη χώρα μας, θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων».

Αυτή η δήλωση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει ακραία μέτρα σε περίπτωση υπαρξιακής απειλής, η οποία απλώς αυξάνει περαιτέρω τις εντάσεις στις σχέσεις με τη Δύση.

Ο Πούτιν θέλει να καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε επίθεση στη Ρωσία θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς μιας πυρηνικής σύγκρουσης.

 
Top