Η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Αλιφέρη-Καμμά, έχει προκαλέσει αντιδράσεις με την πολιτική της στο μεταναστευτικό ζήτημα, μετατρέποντας το νησί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών. Μια πρόσφατη διαμάχη στο νησί έφερε στο φως τον ρόλο της, όταν επιτέθηκε φραστικά σε Ελληνίδα πολίτη, απαιτώντας να αποχωρήσει από το νησί επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη μεταφορά 106 παράτυπων μεταναστών. Το περιστατικό αυτό ανέδειξε ξανά τη σχέση της δημάρχου με ΜΚΟ, όπως η «Solidarity Now», που υποστηρίζεται από τον Τζορτζ Σόρος.

Η «Solidarity Now» είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της υπέρ της μαζικής μετανάστευσης, η οποία, όπως πολλοί πιστεύουν, συμβάλλει στην προώθηση της πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο. Πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος», με στόχο την αλλοίωση των κοινωνιών, χρησιμοποιώντας ανθρωπιστικά επιχειρήματα για να προωθήσει πολιτικές που οδηγούν σε εθνολογικές και κοινωνικές εντάσεις.

Η Τήλος έχει καταστεί «πειραματικό πεδίο» για αυτές τις πολιτικές. Όπως και άλλα νησιά του Αιγαίου, έτσι και αυτό το μικρό νησί έχει μετατραπεί σε κόμβο υποδοχής παράτυπων μεταναστών, με την ανοχή των κρατικών αρχών και την επιρροή των «φιλανθρωπικών» οργανώσεων. Οι δράσεις των ΜΚΟ, με τη στήριξη τοπικών παραγόντων όπως η δήμαρχος, έχουν οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στο κοινωνικό τοπίο της Τήλου, με πολλούς κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων.


 
Top