Η έκκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν .Αφού το ΕΚ ζήτησε την άρση των περιορισμών στο Κίεβο για επίθεση στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας, ο Βολοντίν πρόσθεσε ότι το ΕΚ πρέπει να διαλυθεί.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το «Sarmat» (Σατανάς) φτάνει στο Στρασβούργο σε τρία λεπτά και 20 δευτερόλεπτα .

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ρωσία θα απαντήσει σε πιθανές επιθέσεις δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς με ακόμη πιο ισχυρά όπλα. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από αυτό.

Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων », προειδοποίησε ο πρόεδρος της Δούμας.

Το "Sarmat" είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος με διηπειρωτικό βεληνεκές .

Ο Βολοντίν ρώτησε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εάν συμβουλεύτηκαν τους ψηφοφόρους τους πριν από αυτή την απόφαση , καθώς και εάν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών θέλουν ο πόλεμος να φτάσει στο κατώφλι τους.

«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Πριν από μια τέτοια απόφαση, ήταν απαραίτητο να θυμηθούμε τα μαθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνη την εποχή, 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες πέθαναν στον αγώνα κατά του φασισμού .

Η χώρα μας ελευθέρωσε εσάς και όλη την Ευρώπη . Μην ξεχνάς», είπε ο Βολοντίν.

Στη σύνοδο ολομέλειας της Πέμπτης στο Στρασβούργο, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα για την Ουκρανία , στο οποίο καλούν τις χώρες της ΕΕ να άρουν αμέσως όλους τους περιορισμούς στις επιθέσεις του Κιέβου βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Τα ψηφίσματα του ΕΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτικά για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ή τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε νωρίτερα ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν "με τι παίζουν" όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να εκτοξεύσει ρουκέτες σε στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας δυτικά πυραυλικά συστήματα που παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άμεση συμμετοχή της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας θα αλλάξει σημαντικά την ουσία του και θα σημαίνει ότι τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας -Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες- βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Μόσχα θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα εμφανιστούν μπροστά της, προειδοποίησε ο Πούτιν.

 
Top