Η τρέχουσα εικόνα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απασχολεί έντονα τη δημόσια σφαίρα λόγω της συμμετοχής της Γεσθημανής Κουτούζογλου, 36χρονης υπαξιωματικού των ειδικών δυνάμεων από τη Δράμα, στο reality show «Survivor». Η Κουτούζογλου, η οποία είναι γνωστή για τα πολλά τατουάζ που καλύπτουν σχεδόν όλο το σώμα της, εμφανίστηκε στο παιχνίδι του Τούρκου παραγωγού Α. Ιλιτζαλί, χωρίς να έχει ληφθεί επίσημη έγκριση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Το ΓΕΣ, όπως φαίνεται, δεν είχε ενημερωθεί για τη συμμετοχή της στο παιχνίδι και η σχετική άδεια για τη συμμετοχή της δεν είχε ακόμα εγκριθεί. Επιπλέον, η υπαξιωματικός δεν είχε προειδοποιήσει για τη συμμετοχή της και τη χρήση του στρατιωτικού της καθεστώτος σε αυτό το reality show.

Είναι προφανές ότι η υπαξιωματικός ενδέχεται να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, γεγονός που ενδεχομένως να την οδήγησε στη συμμετοχή της στο παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό δεν απασχολεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εστιάζουν περισσότερο στην εικόνα που εκπέμπεται.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα τατουάζ της είναι εμφανή στην τηλεόραση προκαλεί ανησυχία, δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί κανονισμοί απαγορεύουν τα τατουάζ σε ορατά σημεία του σώματος. Παρόλο που τα τατουάζ έχουν επιτραπεί σε κάποια σημεία, πρέπει να καλύπτονται από τη στρατιωτική στολή και να μην είναι ορατά κατά τη διάρκεια υπηρεσίας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο παραγωγός του show, Α. Ιλιτζαλί, έχει στενές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, γεγονός που προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην υπόθεση, αν και το ΓΕΣ φαίνεται να μην έχει δώσει σημασία σε αυτό το στοιχείο.

Συνολικά, η συμμετοχή της Κουτούζογλου στο «Survivor» και η εμφάνισή της με τα τατουάζ έχει προκαλέσει προβληματισμό στο ΓΕΣ, το οποίο φαίνεται να μην είχε καμία ενημέρωση ή έγκριση για την εν λόγω συμμετοχή.

 
Top