Οι ΗΠΑ
 μετέφεραν επειγόντως στρατεύματα και συστήματα HIMARS στα Αλεούτια νησιά στην Αλάσκα λόγω των ρωσικών ναυτικών ασκήσεων Ocean-24 , στις οποίες συμμετέχει και η Κίνα , αναφέρει το Business Insider .

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα γεγονότα που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να είναι «ένα σήμα προς τους αντιπάλους της Ουάσιγκτον ».

«Αυτοί οι ελιγμοί καταδεικνύουν την ικανότητα του Στρατού του Ειρηνικού των ΗΠΑ να μετακινεί τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά του χωρίς ειδική ειδοποίηση ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε στο Business Insider ο διοικητής της 11ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, Υποστράτηγος Τζόζεφ Χίλμπερτ .

Ο ρωσικός ναυτικός στόλος ξεκίνησε τις προγραμματισμένες στρατηγικές στρατιωτικές ασκήσεις «Ωκεανός 2024» στον Ειρηνικό και τον Αρκτικό Ωκεανό , καθώς και στη Μεσόγειο, την Κασπία και τη Βαλτική.

"Ένας από τους στόχους είναι να επεκταθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ του ρωσικού ναυτικού και των ναυτικών χωρών εταίρων και ένα από τα κύρια καθήκοντα είναι να ελεγχθεί η ετοιμότητα του ρωσικού ναυτικού για ολοκληρωμένη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας και προηγμένων όπλων ". αναφέρει η έκθεση.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περισσότερα από 400 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, περίπου 7.000 μονάδες όπλων, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός, περισσότερα από 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας του ρωσικού στόλου και αεροδιαστημικών δυνάμεων και περισσότερες από 90.000 στρατιωτικές προσωπικό θα λάβει μέρος στις στρατηγικές ασκήσεις.

 
Top