Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος Younes I., Μαροκινός λαθρομετανάστης που εισήλθε παράνομα στο Βέλγιο, φυλακίστηκε για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή. 

Φυλακίστηκε αφού βρέθηκε στην κατοχή του κλοπιμαία, όπως ένα ρολόι και κοσμήματα, καθώς και ένα κατσαβίδι. Διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος μιας συμμορίας που στόχευε έναν οικιστικό δρόμο στην πόλη-λιμάνι του Βελγίου.

Κατά την ακρόαση της καταδίκης του, το δικαστήριο έμαθε ότι ο ύποπτος διέμενε παράνομα στο Βέλγιο, αλλά αντί να εκτελέσει το διάταγμα απέλασης, ο δικαστής καταδίκασε τον Younes I. σε δέκα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 800 ευρώ.

Ο κατάδικος επρόκειτο να αποφυλακιστεί σε λίγες εβδομάδες και στις 2 Σεπτεμβρίου, ένας κοινωνικός λειτουργός ανατέθηκε στην υπόθεσή του για να τον επισκεφτεί στη φυλακή και να συζητήσει τα μελλοντικά του σχέδια.

Παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και ήταν γνωστό ότι ήταν επιθετικός (όπως φαίνεται και από την ένδειξη "επιθετικός" στο κελί του), του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει τα μελλοντικά του σχέδια με μια κοινωνική λειτουργό εν όψει της προγραμματισμένης αποφυλάκισής του. Ωστόσο, κατά την επίσκεψη αυτή, ο δράστης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να βιάσει την κοινωνική λειτουργό πριν φτάσει η βοήθεια

Ο δράστης συνελήφθη εκ νέου και μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Το περιστατικό αυτό αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις πολιτικές ασφάλειας στις φυλακές όσο και τη διαχείριση των μεταναστών που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

 
Top