Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους Αμερικανούς Καθολικούς ψηφοφόρους ότι θα πρέπει να ψηφίσουν «για το μικρότερο κακό» στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αντιμεταναστευτική πολιτική του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ και η υποστήριξη της υποψήφιας των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις για το δικαίωμα στην άμβλωση είναι «ενάντια στη ζωή».

"Κάποιος πρέπει να επιλέξει το μικρότερο από τα δύο κακά. Ποιος είναι λιγότερο κακός; Αυτή η κυρία (Χάρις) ή αυτός ο κύριος (Τραμπ); Δεν ξέρω", είπε ο Πάπας σε συνέντευξη Τύπου στο αεροπλάνο που επέστρεφε στη Ρώμη. μετά από μια περιοδεία στην Ασία, αναφέρει το CNN.Ο Πάπας είπε ότι η μη αποδοχή μεταναστών είναι «σοβαρή» αμαρτία και συνέκρινε την άμβλωση με «δολοφονία».«Το να διώχνεις τους μετανάστες, να τους αφήνεις όπου θέλεις, να τους αφήνεις... είναι κάτι τρομερό, είναι κακό. Το να πετάς ένα παιδί από την κοιλιά της μητέρας είναι δολοφονία, γιατί υπάρχει ζωή. Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά για αυτά τα πράγματα. ", σημείωσε.

Ο Πάπας έχει επικρίνει στο παρελθόν την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ. Κατά τις εκλογές του 2016, ο Πάπας είπε ότι τέτοιες απόψεις του Τραμπ δεν είναι χριστιανικές. Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα απελάσει εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ.Η αντίπαλός του, Καμάλα Χάρις, έχει δεσμευτεί να υπογράψει έναν νόμο που προστατεύει τα δικαιώματα των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο, μια απόφαση που καταργήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022.

Οι Καθολικοί ψηφοφόροι χωρίστηκαν το 2020. Περίπου το 50 τοις εκατό των ψηφοφόρων εκείνο το έτος ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν και το 49 τοις εκατό για τον Τραμπ. Επίσης, η πλειοψηφία των Καθολικών, το 61 τοις εκατό, πιστεύει ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις.

 
Top