Ο Σκοτ Ρίτερ, πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και αναλυτής στρατηγικής, έχει διατυπώσει σοβαρές προειδοποιήσεις για την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τις συνέπειές της για την περιοχή και τη Δύση συνολικά. Στην πρόσφατη ανάλυσή του, ο Ρίτερ υπογραμμίζει ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, με την απειλή της εξαφάνισης να είναι όλο και πιο πραγματική.

Ο Ρίτερ προειδοποιεί ότι οι βασικές πόλεις της Ουκρανίας, όπως η Οδησσός, το Χάρκοβο και το Κίεβο, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η συνέχιση της στρατηγικής της Ουκρανίας και η στήριξη της Δύσης ενδέχεται να οδηγήσουν σε σοβαρές ήττες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη βιωσιμότητα του ουκρανικού έθνους. Ο Ρίτερ επισημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος και έχουν ανατρέψει την πορεία της σύγκρουσης υπέρ τους, κάτι που έχει ενισχύσει τις ανησυχίες για την επικείμενη απώλεια αυτών των κρίσιμων πόλεων.

Ο Ρίτερ εκφράζει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής της Δύσης να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας. Η αποτυχία της στρατηγικής της Δύσης είναι, κατά τον Ρίτερ, σχεδόν βέβαιη, λόγω της ισχυρής στρατηγικής και πυρηνικής ικανότητας της Ρωσίας. Ο Ρίτερ υποστηρίζει ότι η επιδίωξη της Δύσης να καταστρέψει και να διχάσει τη Ρωσία είναι τελικά μη ρεαλιστική και καταδικασμένη σε αποτυχία. Αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προσαρμόσει την στρατηγική της και έχει επωφεληθεί από τις αποτυχίες της Δύσης, ενισχύοντας τη θέση της τόσο στρατηγικά όσο και πολιτικά.

Η στρατηγική της Δύσης για την εξοπλιστική υποστήριξη της Ουκρανίας έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, σύμφωνα με τον Ρίτερ. Ο εξοπλισμός και η υποστήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και η ανικανότητα της Ουκρανίας να προχωρήσει σε ουσιαστικές νίκες στο πεδίο της μάχης έχει οδηγήσει σε σοβαρές αμφιβολίες για τη στρατηγική της. Ο Ρίτερ υποστηρίζει ότι η αποτυχία της στρατηγικής της Δύσης έχει σοβαρές συνέπειες για την Ουκρανία, η οποία φαίνεται να είναι το κύριο θύμα της τρέχουσας σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Ρίτερ, η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε έναν πόλεμο στρατηγικής εξάντλησης, με τις βασικές πόλεις να αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές. Η στρατηγική της Δύσης για την καταπολέμηση της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας φαίνεται να έχει αποτύχει, αφήνοντας την Ουκρανία σε μια αβέβαιη και επικίνδυνη θέση. Ο Ρίτερ καταλήγει ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά δύσκολη και η προοπτική επιτυχίας για την Ουκρανία φαίνεται όλο και πιο απομακρυσμένη.

 
Top