Η κατάσταση στα δικαστήρια της χώρας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, με τους δικηγόρους να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση για επίλυση των προβλημάτων.

Η αταξία που επικρατεί, ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις σε χιλιάδες υποθέσεις. Δικηγόροι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση, αναφέροντας ότι στην Αθήνα δυσκολεύονται ακόμη και να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία εντός των απαιτούμενων προθεσμιών.

Η μεταφορά αρχείων μεταξύ του Ειρηνοδικείου Αθηνών και της Ευελπίδων γίνεται με φορτηγάκι, παρά την μικρή απόσταση των 3 χιλιομέτρων μεταξύ τους, δημιουργώντας καθυστερήσεις. Επιπλέον, υπάρχει σύγχυση σχετικά με τα γραμμάτια προείσπραξης δικηγορικών αμοιβών, καθώς δεν έχουν προβλεφθεί επαρκείς μεταβατικές ρυθμίσεις για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου.

Δικηγόροι καταγγέλλουν επίσης την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Όσοι επικοινωνούν με τη γραμματεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, λαμβάνουν την απάντηση ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες.

 
Top