Οι ουκρανικές αρχές παρέδωσαν 
στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο κατάλογο πιθανών στόχων στη Ρωσία τους οποίους σκοπεύουν να στοχεύσουν εάν λάβουν άδεια χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας, αναφέρει το Reuters , επικαλούμενο ανώνυμους Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Το κείμενο δεν αναφέρει πότε το Κίεβο παρέδωσε τη λίστα στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία .

Οι ανώνυμοι ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στρατιωτικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες καυσίμων και όπλων και συγκεντρώσεις στρατευμάτων ήταν μεταξύ των στόχων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti , οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία φέρεται να κατέλαβαν ένα μαχητικό όχημα πεζικού Bradley που προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και βρήκαν σε αυτό έναν χάρτη του Fort Irwin, ενός από τους μεγαλύτερους χώρους στρατιωτικής εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Ωστόσο, το Reuters προσθέτει ότι ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι δύσπιστοι σχετικά με την επίθεση στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Επισημαίνουν ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη drones για να επιτεθεί σε στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος και ότι οι δυτικοί πύραυλοι είναι «πολύ ακριβοί και περιορισμένοι σε αριθμό για να αλλάξουν τη δυναμική των μαχών».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε ότι είχε ληφθεί απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να επιτεθεί σε στόχους στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Όπως είπε τότε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τις συνέπειες μιας επίθεσης από δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Ο Πεσκόφ, όπως και ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasilij Nebenzja , τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έφτασε σε αυτούς για τους οποίους προοριζόταν.

 
Top