Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, ένα επιθετικό σχέδιο για τον περιορισμό της μετανάστευσης εάν κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δήλωση του Τραμπ στην πλατφόρμα X, ο πρώην πρόεδρος δεσμεύεται να «σταματήσει αμέσως την εισβολή μεταναστών στην Αμερική».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που προγραμματίζει να εφαρμόσει, εάν εκλεγεί, τα οποία περιλαμβάνουν την αναστολή όλων των πτήσεων μεταναστών, την κατάργηση όλων των παράνομων εισόδων, το κλείσιμο της εφαρμογής CBP One, την ανάκληση της ασυλίας από την απέλαση, και την αναστολή της επανεγκατάστασης προσφύγων. Επιπλέον, προανήγγειλε την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε επίσης να «σώσει» αμερικανικές πόλεις όπως το Μινεσότα, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια, και τη Βόρεια Καρολίνα, καθώς και άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση με τη Δημοκρατική αντίπαλο Kamala Harris στην τηλεόραση του ABC, ο Τραμπ ανέφερε ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών έχει οδηγήσει σε «άνοδο της εγκληματικότητας». «Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν έρθει και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι γνωστό ως έγκλημα μεταναστών», δήλωσε ο Τραμπ.

 
Top