Το βράδυ της Τετάρτης, η περιοχή Τβερ, 40 μίλια δυτικά της Μόσχας, υπήρξε στόχος μιας μαζικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία. Τουλάχιστον ένα από τα drones χτύπησε μια γιγάντια αποθήκη πυρομαχικών έξω από την πόλη Τορόπετς, προκαλώντας εντυπωσιακές εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ουκρανικό στρατό, η αποθήκη που επλήγη είναι η μεγαλύτερη που έχει καταφέρει να χτυπήσει η Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου, με αποθηκευμένα 30.000 τόνους πυρομαχικών. Η αποθήκη περιλάμβανε ρωσικούς πυραύλους Iskander, Totjka, και βόμβες KAB.


Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές που καταγράφηκαν ως σεισμικές δονήσεις από σεισμολογικούς σταθμούς. Οι ρωσικές αρχές ενεργοποίησαν την αεράμυνα κατά μήκος των συνόρων για να καταρρίψουν τα εισερχόμενα drones και επιρρίπτουν την ευθύνη για τις εκρήξεις σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από «πτώση θραυσμάτων», μια εξήγηση που αμφισβητείται ευρέως, ακόμα και από ρωσικούς μπλόγκερ της πολιτοφυλακής.

Η αποθήκη, η οποία κατασκευάστηκε το 2018, είχε υποσχεθεί υψηλό επίπεδο ασφάλειας, με χώροι αντιεκρηκτικοί που σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τα αποθηκευμένα πυρομαχικά από εξωτερικές επιρροές.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επίθεση ενδέχεται να έχει γίνει με τη χρήση του νέου ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Paljanytsia, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, στις 24 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

 
Top