Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
 προειδοποίησε πρόσφατα τη Δύση ότι η Ρωσία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και πλήρως προετοιμασμένη για πυρηνικό πόλεμο.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια λίστα με 12 χώρες που θα μπορούσαν να είναι οι πιο ασφαλείς σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Τα πυρηνικά όπλα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, εάν απειληθεί η ύπαρξη και η κυριαρχία της Ρωσίας.

Τέτοιες απειλές έθεσαν για άλλη μια φορά το ερώτημα ποιες χώρες είναι οι πιο ασφαλείς σε περίπτωση που πραγματικά ξεσπάσει ένας άλλος παγκόσμιος πόλεμος.

Στην πρώτη θέση της λίστας, η οποία καταρτίζεται με αλφαβητική σειρά, υπάρχει μια ολόκληρη ήπειρος, όχι μια χώρα - η Ανταρκτική .

Η συμπερίληψη σε αυτόν τον κατάλογο είναι αυτονόητο: η ήπειρος στερείται ιθαγενών ανθρώπινου πληθυσμού που πιθανότατα δεν θα ήταν στόχος καταστροφής.

Ακολουθεί η Αργεντινή , η οποία θα μπορούσε να είναι μια χώρα όπου μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε να επιβιώσει από την πείνα μετά από έναν δυνητικά καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο. Η Αργεντινή έχει μεγάλη ποσότητα ανθεκτικών καλλιεργειών όπως το σιτάρι.

Το τρίτο στη λίστα είναι το Μπουτάν , το οποίο μετά την ένταξή του στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε την ουδετερότητά του, κάτι που, σε συνδυασμό με τις δύσκολες οροσειρές, θα μπορούσε να δώσει στη χώρα μια δόση ασφάλειας.

Ακολουθεί η Χιλή, με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, η οποία, όπως και η Αργεντινή, έχει επίσης πολλές διαφορετικές καλλιέργειες και φυσικούς πόρους.

Πέμπτο στη λίστα είναι τα Φίτζι - μια εντελώς απομονωμένη νησιωτική χώρα στον Ειρηνικό Ωκεανό , όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Η πλησιέστερη γειτονική χώρα είναι το Βανουάτου , πάνω από χίλια χιλιόμετρα μακριά. Η χώρα είναι πλούσια σε μέταλλα και ψάρια και θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να απομονωθούν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη λίστα είναι και η Γροιλανδία , η οποία επίσης δεν είναι ανεξάρτητη χώρα, αλλά ανήκει στη Δανία . Είναι πολύ απομονωμένο και πολιτικά ουδέτερο, έχει μόλις 50 χιλιάδες κατοίκους.

Είναι το σπίτι της Ισλανδίας , η οποία κατατάσσεται τακτικά μεταξύ των πιο ασφαλών χωρών σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης . Η Ισλανδία είναι εξαιρετικά πλούσια σε γλυκό νερό και άλλους πόρους.

Δίπλα σε αυτές τις μικρές χώρες βρίσκεται η τεράστια Ινδονησία με 270 εκατομμύρια κατοίκους , η οποία βρίσκεται εκεί λόγω του ουδέτερου καθεστώτος της. Τα τελευταία 80 χρόνια, η χώρα έχει ακολουθήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και ισχυρίζεται ότι είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία παγκόσμιας ειρήνης.

Ένατη είναι η Νέα Ζηλανδία , η οποία επίσης κατατάσσεται κοντά στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης.

Το ορεινό έδαφος της επικράτειας της Νέας Ζηλανδίας είναι ένα καλό καταφύγιο για τους ανθρώπους σε περίπτωση επίθεσης.

Η Νότια Αφρική βρήκε τη θέση της στη λίστα επειδή φιλοξενεί μεγάλη ποσότητα διαφορετικών τροφίμων, αλλά έχει επίσης μεγάλες ποσότητες γόνιμο έδαφος και γλυκό νερό.

Η Ελβετία βρίσκεται επίσης στη λίστα λόγω της περίφημης πολιτικής της ουδετερότητας, η οποία διαρκεί εκατοντάδες χρόνια.

Η τελευταία χώρα στη λίστα είναι το Τουβαλού , ένα νησιωτικό έθνος που βρίσκεται επίσης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μόνο 11 χιλιάδες άνθρωποι ζουν εκεί.

 
Top