Η Ρωσία ανεβάζει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στα ύψη: 58 πυρηνικά υποβρύχια σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής!

Σε μία πρωτοφανή κίνηση που σοκάρει τη διεθνή κοινότητα, το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την πιθανότητα πρώτου πυρηνικού πλήγματος στις δυτικές χώρες που θα εγκρίνουν τη χρήση των όπλων τους για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους από την Ουκρανία. Η απόφαση αυτή ελήφθη στην αποψινή συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σηματοδοτώντας μια νέα, επικίνδυνη τροπή στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Πούτιν: «Θα κτυπήσουμε πυρηνικά αν μας επιτεθούν ακόμη και με συμβατικά όπλα»

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης από οποιοδήποτε κράτος», διαμήνυσε ο Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμη και μια συμβατική επίθεση που θα υποστηρίζεται από πυρηνική δύναμη μπορεί να εκληφθεί ως συνδυασμένη πυρηνική απειλή. Οι νέες προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας εγκρίθηκαν χωρίς καμία επιφύλαξη, καθιστώντας σαφές ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει να απαντήσει με την απόλυτη δύναμή της αν δεχθεί επίθεση, ανεξαρτήτως της φύσης του όπλου.

Μήνυμα προς τη Δύση: «Ακόμα και μια συμβατική διασυνοριακή επίθεση θα πυροδοτήσει πυρηνική απάντηση»

Σε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τις δυτικές χώρες και τους συμμάχους τους, ο Πούτιν τόνισε ότι αν Ρωσία ή Λευκορωσία δεχθούν μαζική επίθεση από αέρος ή πυραύλους, είτε αυτοί είναι συμβατικοί είτε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η απάντηση θα είναι άμεση και συντριπτική με χρήση πυρηνικών. «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας με κάθε μέσο, και αυτό περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων, ακόμη και αν η αρχική επίθεση δεν περιλαμβάνει πυρηνικά», πρόσθεσε.

Ρωσικά υποβρύχια σε πλήρη ετοιμότητα – Απειλή για πυρηνικά χτυπήματα στη Δύση

Η Ρωσία αναδιατάσσει τον στόλο των πυρηνικών υποβρυχίων της σε καίριες στρατηγικές θέσεις στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, προετοιμάζοντας ενδεχόμενα χτυπήματα είτε με συμβατικά είτε με πυρηνικά όπλα. Σύμφωνα με αναφορές, ο αριθμός των πυρηνικών υποβρυχίων που κάνουν ελιγμούς στον Ατλαντικό φτάνει τα 11, με συνολικά 58 ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια να τίθενται απόψε το βράδυ σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Στρασβούργο στο στόχαστρο: «Μπορούμε να κτυπήσουμε σε τρία λεπτά»

Η κατάσταση δεν περιορίζεται μόνο στις ανοιχτές θάλασσες, καθώς ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής, κάνοντας χρήση ακραίας ρητορικής, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο πυρηνικό χτύπημα στο Στρασβούργο από το ρωσικό έδαφος «εντός τριών λεπτών», χρησιμοποιώντας τον πυραύλο SS-18 Satan. Αυτή η απειλή εντείνει τον τρόμο στη Δύση, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να κινηθεί σκληρά και χωρίς οίκτο.

Γερμανία σε πανικό – Ο Σολτς υποχωρεί: «Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν γερμανικά όπλα για χτύπημα στη Ρωσία»

Οι δηλώσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες στη Δύση, με τη Γερμανία να σπεύδει να ανακοινώσει, δια στόματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, ότι δεν θα επιτρέψει τη χρήση γερμανικών όπλων για επίθεση σε ρωσικό έδαφος. Η απόφαση αυτή φανερώνει τον φόβο που έχει προκαλέσει η αποφασιστικότητα της Ρωσίας και το ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε επίθεση στο ρωσικό έδαφος, ανεξαρτήτως της φύσης της, θα θεωρείται λόγος πυρηνικής αντίδρασης.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα καθώς η Ρωσία, ενισχυμένη από τη Λευκορωσία, φαίνεται να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Ο κόσμος βρίσκεται πλέον σε ένα επικίνδυνο σημείο, καθώς οι ισορροπίες κρέμονται σε μια κλωστή, με τις πιθανότητες για έναν ανοιχτό πυρηνικό πόλεμο να είναι πιο κοντά από ποτέ.

πηγη

 
Top