Η ΝΔ που χρωστά 487,8 εκατ. ευρώ έδινε 16.000 ευρώ το μήνα στον Σταν Γκρίνμπεργκ για να παρέχει συμβουλές στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών

Περίπου 100.000 ευρώ το εξάμηνο κόστισαν οι υπηρεσίες του Σταν Γκρίνμπεργκ στη Νέα Δημοκρατία, η οποία για πρώτη φορά δημοσίευσε τιμολόγια με τις απολαβές του Αμερικανού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός επικοινωνιολόγος λάμβανε 16.000 το μήνα για να παρέχει συμβουλές στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως φαίνεται από την ειδική έκθεση εσόδων δαπανών των πρόσφατων ευρωεκλογών η ΝΔ έδωσε στον Σταν Γκρίνμπεργκ 94.483,56 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2024. Πρόκειται για έξι διαφορετικές συμβάσεις από 14.137,61 ευρώ (τον «κουτσουρεμένο» μήνα των ευρωεκλογών καθώς οι κάλπες στήθηκαν 9 του μήνα) έως 16.252,30 ευρώ.

Τιμολόγια της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο ότι ολοκληρώνεται η σύμβαση του Σταν Γκρίνμπεργκ. «Ο κύριος Γκρίνμπεργκ, και μάλιστα νομίζω ότι ολοκληρώνεται, τελείωσαν και οι εκλογές, ήταν με σύμβαση, η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία και πληρώνεται, πληρωνόταν μηνιαίως, με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία» είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 
Top