Φαίνεται πως όλο και περισσότεροι Γερμανοί αρχίζουν να συμφωνούν με τις θέσεις του Βίκτορ Όρμπαν σχετικά με τη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχόλια κάτω από ένα άρθρο στη γερμανική πύλη Welt. Το άρθρο επικεντρώθηκε στην αίτηση της Ουγγαρίας για εξαίρεση από τους κανονισμούς ασύλου της ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Παρά το γεγονός ότι η Welt χαρακτήρισε την ουγγρική κυβέρνηση «λαϊκιστική» και «αντιμεταναστευτική», πολλοί αναγνώστες υποστήριξαν τις θέσεις του Όρμπαν. Ένας σχολιαστής εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σπρώχνει την Ευρώπη «στην άκρη της αβύσσου» με τη μεταναστευτική της πολιτική. Άλλοι σχολιαστές επέκριναν τη Γερμανία και την πολιτική μαζικής μετανάστευσης της Άνγκελα Μέρκελ το 2015, θεωρώντας ότι αυτή έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα της ΕΕ.

Πολλοί χρήστες υποστήριξαν πως η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση αποτελεί πλέον υπαρξιακό ζήτημα, επηρεάζοντας τα κοινωνικά συστήματα και την κοινωνική ειρήνη. Κάποιοι μάλιστα κάλεσαν τη Γερμανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας.

Αρκετοί αναγνώστες αμφισβήτησαν επίσης την ετικέτα του «λαϊκισμού» που αποδίδεται στο Fidesz και την πολιτική του Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί απλώς συντηρητικές αξίες.

 
Top