Σε δυσθεώρητα ύψη τα χρέη των μπαταχτσήδων της Ευρώπης.
ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – Όσα χρωστούν τα δύο κόμματα χωριστά, δεν τα χρωστούν συνολικά τα κόμματα από 11 χώρες της Ευρώπης.

Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν αγγίξει ασύλληπτα επίπεδα, καταδικάζοντας τους Έλληνες πολίτες σε μία απερίγραπτη αδικία. Τα δύο κόμματα που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες, υπεύθυνα για τη διαχείριση της χώρας, έχουν βυθιστεί σε χρέη που ξεπερνούν ακόμα και τη φαντασία. Το ποσό που χρωστούν ξεπερνά το συνολικό χρέος των κομμάτων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Ναι, καλά διαβάζετε – δύο κόμματα στην Ελλάδα χρωστούν περισσότερα από δεκάδες πολιτικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Αυτή η καταστροφική πολιτική διαχείριση των χρημάτων αποκαλύπτει την αληθινή φύση του συστήματος που έχει καταστήσει την Ελλάδα οικονομικό όμηρο. Τα χρήματα που σπαταλήθηκαν από την πολιτική ελίτ δεν είναι απλώς αριθμοί σε τραπεζικούς λογαριασμούς – είναι τα χρήματα των φορολογουμένων. Ενώ οι πολίτες στενάζουν υπό το βάρος της φορολογίας, ενώ οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα προς το ζην, οι δανειολήπτες χάνουν τα σπίτια τους και οι συνταξιούχοι μετράνε κάθε σεντ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνόμια και παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ποιος Έλληνας πολίτης μπορεί να δεχτεί ότι το κόμμα που κυβερνά χρωστάει αμύθητα ποσά και εξακολουθεί να ζητά την ψήφο του; Είναι μία εξόφθαλμη κοροϊδία. Ποιος εργαζόμενος ή συνταξιούχος, ο οποίος αγωνίζεται για μια αξιοπρεπή διαβίωση, μπορεί να ανεχτεί αυτό το ηθικό και οικονομικό έγκλημα;

Η οικονομική διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλώς ανεύθυνη, είναι επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας. Η αποτυχία τους να διαχειριστούν τα δικά τους οικονομικά προοιωνίζει την καταστροφική πολιτική διαχείριση των εθνικών πόρων. Και το χειρότερο: τα χρέη αυτά δεν θα τα πληρώσουν οι υπεύθυνοι, αλλά οι πολίτες.

Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά πρέπει να λέγεται: η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτή τη θέση όχι μόνο με την πολιτική τους, αλλά και με την οικονομική τους κακοδιαχείριση. Αυτά τα κόμματα, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του λαού, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν τις πιο καταστροφικές πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Ο Έλληνας φορολογούμενος, ο δανειολήπτης, ο συνταξιούχος, ο άνεργος και ο φοιτητής απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Απαιτούν να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος χρεών και κοροϊδίας. Η ανοχή έχει τελειώσει! Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η κάθαρση της πολιτικής ζωής είναι πλέον αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε.

Σε δυσθεώρητα ύψη τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Δεν το χωρά ο νους του Έλληνα πολίτη -φορολογουμένου, δανειολήπτη, εργαζομένου, συνταξιούχου, φοιτητή, ανέργου– αυτό που συμβαίνει με τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Όσα έχουν τα δύο κόμματα χωριστά, δεν έχουν συνολικά τα κόμματα από 11 χώρες της Ευρώπης.

Δείτε τον πίνακα με τα στοιχεία




 
Top