Οι δικαστές και οι εισαγγελείς 
του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί εάν κάποιος προσπαθήσει να εκτελέσει το παράνομο ένταλμα σύλληψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν , δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ , σχολιάζοντας τη δήλωση «ανησυχίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίσκεψη ο Ρώσος ηγέτης στη Μογγολία .

«Η δουλική Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει «ανησυχία» στη Μογγολία για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με την έννοια - εάν υπογράψατε το νομικά άκυρο καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, σεβαστείτε το.

Οι Μογγόλοι έστειλαν στην κόλαση τόσο το ΔΠΔ όσο και τους Ευρωπαίους απατεώνες», έγραψε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Telegram.

Όπως πρόσθεσε, αν ήμουν στη θέση των δικαστών και των εισαγγελέων αυτού του «ηλίθιου δικαστηρίου», θα φοβόμουν περισσότερο κάποιον ηλίθιο που θα προσπαθούσε να εφαρμόσει την παράνομη εντολή τους (να συλλάβει τον Πούτιν).

«Σε μια τέτοια περίπτωση, η ζωή τους δεν θα αξίζει περισσότερο από αυτό το κομμάτι χαρτί», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε μια χώρα που αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Πρόκειται για τη Μογγολία, οι αρχές της οποίας κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 85η επέτειο από τη στρατιωτική νίκη των σοβιετικών και μογγολικών δυνάμεων επί της Ιαπωνίας στον ποταμό Khalkhin Gol.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία κάλεσαν τη Μογγολία να συλλάβει τον Πούτιν.

Θυμίζουμε ότι στις 17 Μαρτίου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της υπερασπιστή των δικαιωμάτων των παιδιών Μαρία Λαβόφ-Μπέλοβα με την κατηγορία της «παράνομης απέλασης» παιδιών της Ουκρανίας.

Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου.

Η Ουάσιγκτον επίσης δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και έχει απειλήσει τους δικαστές με δράση εάν προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μέλη των αμερικανικών δυνάμεων σε πολυάριθμες παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Σλοβενίας βιαζόταν πρόσφατα σε τριήμερη επίσκεψη στη Μογγολία :

 
Top