Σοκ και οργή προκαλεί η απαίτηση από τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αττικόν» να υπογράψουν συμφωνητικά εχεμύθειας για ό,τι συμβαίνει εντός του ιδρύματος. Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει ανοιχτά αυτήν την πρακτική, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία» και επιχείρηση φίμωσης όσων βλέπουν και βιώνουν τα προβλήματα στο νοσοκομείο.

Σε μια περίοδο που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση, η επιβολή αυτών των συμφωνητικών όχι μόνο παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά επιδιώκει να αποκρύψει τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα από το κοινό. Το μήνυμα των εργαζομένων είναι σαφές: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» – κανένας εργαζόμενος δεν θα φιμωθεί για να προστατευθούν τα κακώς κείμενα.

Η προσπάθεια αυτή φανερώνει την ανησυχία των υπεύθυνων απέναντι στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το προσωπικό: την υποστελέχωση, τις ακραίες συνθήκες εργασίας και την έλλειψη πόρων. Αντί να διορθώνονται τα προβλήματα, επιβάλλεται σιωπή. Μια τέτοια πρακτική δεν έχει θέση σε ένα δημοκρατικό σύστημα υγείας και αποτελεί ακόμα μία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

 
Top