Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε και πάλι σκληρά σχόλια στη Δύση σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, καλώντας σε εκδίκηση και αντίποινα για τις εκκλήσεις της Δύσης να επιτραπεί στην Ουκρανία να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος.

Ο Μεντβέντεφ κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα ξεχάσει αυτές τις «εγκληματικές εκκλήσεις» δυτικών εκπροσώπων και τόνισε τη σημασία της προετοιμασίας για άμυνα έναντι αυτών των επιθέσεων, αλλά και για τον σχεδιασμό αντιποίνων.- Το κύριο πράγμα εδώ είναι το αναπόφευκτο. Δεν είναι τόσο σημαντικό πότε ακριβώς θα φτάσει η τιμωρία. Είναι σημαντικό ότι είναι αναπόφευκτο. Ότι κάθε κάθαρμα, ανεξαρτήτως θρησκείας, έθνους, θέσης, που διέπραξε εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού μας ή που αποκαλεί «Σκοτώστε αμάχους στο Κουρσκ » γνωρίζει ότι θα έρθουν για αυτούς»,  κατέληξε ο Μεντβέντεφ.Εξέφρασε την άποψη ότι όλοι όσοι ζητούν βία κατά της Ρωσίας, ιδιαίτερα οι άμαχοι στην περιοχή του Κουρσκ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει τιμωρία. Αυτή η δήλωση παραπέμπει στη μακρά ιστορία της Ρωσίας να αντιμετωπίζει απειλές από τη Δύση, αλλά και σε συγκεκριμένες ιστορικές προσωπικότητες όπως οι Ουκρανοί εθνικιστές, όπως ο Yevgeny Konovalets και ο Stepan Bandera, τους οποίους η Μόσχα θεώρησε υπεύθυνους για αντιρωσικές δραστηριότητες και που ήταν στόχος σοβιετικών αντιποίνων.

- Είναι προφανές ότι ακόμη και τώρα στη Δύση δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διεξαγωγή τέτοιων επιθέσεων. Πρέπει να προετοιμαστούμε σχολαστικά για να τους αποκρούσουμε. Αλλά θέλω να πω κάτι άλλο, θα πρέπει να θυμόμαστε τις εγκληματικές εκκλήσεις ορισμένων δυτικών ανθρώπων και να προετοιμαστούμε για αντίποινα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία όταν η εκδίκηση ήρθε αργότερα - επεσήμανε.Ο Μεντβέντεφ υπενθύμισε τον προσεκτικό σχεδιασμό τέτοιων αντιποίνων, όπου, όπως τόνισε, το «αναπόφευκτο» παίζει βασικό ρόλο. Ανεξάρτητα από το πότε θα φτάσει η τιμωρία, είναι σημαντικό να είναι βέβαιη και επικείμενη. Προσπάθησε έτσι να στείλει ένα μήνυμα ότι κάθε άτομο που συμμετείχε σε εγκλήματα κατά της Ρωσίας, ανεξαρτήτως θρησκείας, έθνους ή θέσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

 
Top