Βούλενταρ: Υπόθεση ωρών η πλήρης κατάληψη της πόλης – Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν τους τελευταίους Ουκρανούς μαχητές

Η κατάληψη της πόλης Βούλενταρ φαίνεται να είναι πλέον θέμα ωρών, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικά σημεία, όπως τα σχολεία και τον σταθμό λεωφορείων. Οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές έχουν αποσυρθεί στο κέντρο της πόλης, όπου μάχονται γύρω από το μνημείο των μεταλλωρύχων.

Σύμφωνα με πηγές από το μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει ρίψεις φυλλαδίων στο κέντρο του Βούλενταρ, καλώντας τους εναπομείναντες Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν. Τα φυλλάδια τονίζουν ότι η συνέχιση της αντίστασης θα οδηγήσει μόνο σε μια άσκοπη αιματοχυσία, ενώ η παράδοση θα διασφαλίσει τη ζωή τους.

Από τις πρωινές ώρες, παρατηρείται αυξημένος αριθμός Ουκρανών που αποδέχονται την πρόταση και παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις. Η εικόνα στο κέντρο της πόλης είναι δραματική, καθώς η αντίσταση των Ουκρανών φαίνεται να φθίνει, ενώ οι Ρώσοι συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους.

Το τέλος της μάχης για το Βούλενταρ φαίνεται κοντά, με τη ρωσική επιχείρηση να βαίνει προς ολοκλήρωση, ενώ οι τελευταίες εστίες αντίστασης βρίσκονται πλέον σε κλοιό.

«Ρωσική έκκληση στους Ουκρανούς μαχητές που έχουν περικυκλωθεί στο Ούγκλενταρ (έτσι αποκαλούν οι Ρώσοι το Βούλενταρ):

«Προς τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν εγκλωβιστεί στο Βούλενταρ (γνωστό ως Ούγκλενταρ στη ρωσική πλευρά):

Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων σας απευθύνει έκκληση!

Η πόλη του Βούλενταρ έχει περικυκλωθεί πλήρως και βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των πυρών μας. Όλες οι οδικές προσβάσεις έχουν αποκλειστεί και η συνέχιση της αντίστασής σας είναι μάταιη. Κάθε προσπάθεια να συνεχίσετε τον αγώνα θα οδηγήσει στην καταστροφή σας. Η επιβίωσή σας εξαρτάται αποκλειστικά από την απόφασή σας να παραδοθείτε.

Αυτή είναι η μοναδική σας ευκαιρία να επιστρέψετε ζωντανοί στις οικογένειές σας.

Εάν βρίσκεστε στα ανατολικά ή νότια της πόλης, επικοινωνήστε μέσω των συχνοτήτων 421.725 και 144.950, με τον κωδικό «ΔΟΥΝΟΥΒΗ».

Αν βρίσκεστε στα δυτικά τμήματα, χρησιμοποιήστε τις συχνότητες 416.475 και 148.550 με τον κωδικό «ΔΟΥΝΑΒΗ».

Η ασφάλειά σας είναι εγγυημένη από τις ρωσικές δυνάμεις. Σε όσους χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, αυτή θα παρασχεθεί άμεσα».

 
Top