Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αγωνίζεται για πολιτική επιβίωση εν μέσω πτώσης δημοτικότητας και απειλής ψήφου μομφής.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Τριντό αγωνίζεται να κερδίσει τις τοπικές εκλογές στο Κεμπέκ , ενώ οι συντηρητικοί στο κοινοβούλιο απειλούν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης αργότερα αυτή την εβδομάδα κατά του Τριντό, ο οποίος ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας από τις εκλογές του 2021.

Οι Φιλελεύθεροι εξαρτώνταν από μια συμφωνία με το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (NDP), αλλά την περασμένη εβδομάδα το NDP εγκατέλειψε αυτή τη συμφωνία.

Ο Καναδός ηγέτης των Συντηρητικών Πιερ Ποϊλιέβ κάλεσε τον συνάδελφό του στο NDP, Τζάγκμιτ Σινγκ, να υποστηρίξει μια πρόταση δυσπιστίας και να προκηρύξει εκλογές.

Ο Τριντό, ο οποίος είναι πρωθυπουργός για εννέα χρόνια, γνώρισε μια δραματική πτώση της βαθμολογίας του από 63 τοις εκατό όταν εξελέγη το 2008 σε 28 τοις εκατό αυτόν τον Ιούνιο, γράφει η Telegraph .

Η δημοτικότητά του έχει πέσει καθώς οι ψηφοφόροι παλεύουν με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και την κρίση στέγασης που τροφοδοτείται εν μέρει από την αυξημένη εισροή ξένων φοιτητών και εργαζομένων.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Φιλελεύθεροι θα χάσουν βαριά από τους Συντηρητικούς στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.

Μια δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα ανέδειξε τους Συντηρητικούς στο 45 τοις εκατό, ένα επίπεδο ευρείας υποστήριξης που σπάνια παρατηρείται στον Καναδά , με τους Φιλελεύθερους στη δεύτερη θέση με 25 τοις εκατό.

 
Top