Aπεγνωσμένοι γιατροί και επιστημονικό προσωπικό από ολόκληρη τη χώρα τηλεφωνούν έντρομοι και οργισμένοι στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για να ...
Σύμφωνα με ανεπίσημους υπλογισμούς πάνω από 300 Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές είτε έχουν πεθάνει ξαφνικά, είτε αντιμετωπίζουν αιφνίδιους καρκίνους τελικού σταδίου, ανακοπές καρδιάς, έρπη ζωστήρα, προβλήματα στειρότητας, αποβολές, εγκεφαλικά και πάει λέγοντας στη διάρκεια της εμβολιαστικής εκστρατείας με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19.
Μετά από σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο μετρήστε απώλειες.
Πρόκειται για θανάτους που ακολούθησαν την εμβολιαστική εκστρατεία COVID-19.
Έφυγε ΞΑΦΝΙΚΑ από τη ζωή και ο κορυφαίος επιστήμων και άνθρωπος γατρός Δημήτρης Καραγιάνης 63, ο οποίος μόλις στις 29 Νοεμβρίου 2023 στο πλευρό του επιχειρηματία Βασίλη Αποστολόπουλου παρουσίαζε τη προμήθεια του πρώτου συστήματος υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Ο Σερραίος Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος ήταν Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και μόλις 63 ετών!
Tη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης σήμερα έφυγε από κοντά μας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αύριο ημέρα της γιορτής μου δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν θα ακούσω τις ευχές του… Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε, πανάξιε συνεργάτη, προσωπικέ μου γιατρέ και αδερφέ !», έγραψε ο κ. Αποστολόπουλος.
Το βιογραφικό του Δημήτρη Καραγιάννη
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιανουαρίου 1960. Αφιερώθηκε μετά τις βασικές σπουδές στην Ιατρική, όπου και αρίστευσε. Έκανε την μετεκπαιδευσή του στο Πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας. Εκεί ασχολήθηκε ειδικότερα με την έρευνα του καρκίνου και παράλληλα με την τεχνολογία των lasers στην ιατρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε το «αγροτικό» του στην Αλιστράτη Σερρών. Πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ακολούθως εργάστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών για οκτώ χρόνια όπου ανέπτυξε την μονάδα ενδοσκοπικών laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την υπηρεσία Τηλεϊατρικής μαζί με τους καθηγητές Προυκάκη, Τσαντούλα και Σωτηρίου, την πληροφορική των Νοσοκομειακών πληροφοριακών συστημάτων και τέλος την μονάδα αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Μία από τις πλέον ανθρώπινες στιγμές και τρυφερές στιγμές του ήταν η αποφοίτηση της κόρης του Lydia Karagianni από το ΥΑLΕ University.
Δίδαξε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και ασχολήθηκε με την έρευνα στην ιατρική. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών μαζί με άλλους συγγραφείς για το βιβλίο ‘Καρκίνος του παχέος εντέρου’.
Βραβεύτηκε από την Ε.Ε. με το βραβείο Santer για την ανάπτυξη κινητής μονάδας παρακολούθησης ασθενών.
Ήταν μόλις 29 Νοεμβρίου, 2023 όταν>
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά στην ιατρική καινοτομία – Το πρώτο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο πλαισιο της στρατηγικης συνεργασιας με την FUJIFILM
Από αριστερά: ο Κίμων Καλόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενδοσκοπική ΑΕ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου, 2023 – Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του ιατρικού του εξοπλισμού και της διαχρονικής του δέσμευσης προς τους Έλληνες ασθενείς για την παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προμηθεύτηκε το νέο, προηγμένο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM που έρχεται από το μέλλον στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δίνοντας νέα διάσταση στη διάγνωση και αξιολόγηση βλαβών του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και των χοληφόρων αγγείων, του οισοφάγου, του στομάχου και του ορθού.
Με περαιτέρω βελτίωση των τεχνολογιών που καθιστούν δυνατή την απόδοση καθαρών εικόνων υπερήχων από τις επιφανειακές έως τις πιο βαθιές περιοχές της κοιλιάς και σχεδιασμένο με εξελιγμένη εργονομία, πολλά νέα εργαλεία και μοναδικές εφαρμογές που δημιουργούν νέα κλινική αξία, η ναυαρχίδα της σειράς ARIETTA της FUJIFILM αποτελεί την απάντηση του Ομίλου στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για διαγνωστική ακρίβεια, χωρίς συμβιβασμούς.
Οι κορυφαίες επιδόσεις του συστήματος υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM προσφέρουν στους ιατρούς του Ομίλου άνευ προηγουμένου δυνατότητες έγκαιρης και ακριβέστατης διάγνωσης μεγάλου αριθμού προβλημάτων υγείας, καθώς και εφαρμογής κρίσιμης σημασίας θεραπειών που βασίζονται σε υπερηχογραφική καθοδήγηση, όπως η θεραπεία παγκρεατικών κυστών, η τοπική θεραπεία όγκων του παγκρέατος και η EUS – κατευθυνόμενη χολαγγειοπαγκρεατογραφία.
Οι ειδικά εκπαιδευμένες και καταρτισμένες στον ενδοσκοπικό υπέρηχο ιατρικές ομάδες του Ομίλου αναμένουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά ένα σύστημα που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής σε κάθε κατηγορία: ποιότητα εικόνας, λειτουργικότητα και προηγμένες εφαρμογές, όπως Real Time Tissue Elastography, Dual gate Doppler, eFLOW, Contrast Echo Analysis, έτσι ώστε να προσφέρεται η μεγίστη δυνατή ιατρική φροντίδα στον Έλληνα ασθενή.
O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο νέος επεξεργαστής υπερήχων Arietta 850 αποτελεί την πιο εξελιγμένη διεθνώς τεχνολογία για τη διενέργεια Ενδοσκοπικού Υπερήχου. Χάρις στην μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία FUJIFILM, ο Όμιλός μας εξασφάλισε πρώτος τη χρήση της τεχνολογίας αυτής στην χώρα».
Από πλευράς του, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε:
«Το Ιατρικό Κέντρο και η FUJIFILM έχουν μία στρατηγική συνεργασία στον τομέα της γαστρεντερολογίας, που διαρκεί επί 27 συνεχή χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι να υποδεχτούμε ένα ακόμη τεχνολογικό θαύμα, προϊόν της καινοτόμου τεχνογνωσίας της FUJIFILM. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, για έγκαιρη διάγνωση, αυτήν την τεχνολογία, που έρχεται από το μέλλον. Το τμήμα μας με την βοήθεια της ηγεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και την συνεργασία της FUJIFILM και της Ενδοσκοπικής, θα συνεχίζει να εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς μας».
Τη χαρά του «που η μακρόχρονη συνεργασία της FUJIFILM και της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΕ με τον Όμιλο ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ έχει σαν αποτέλεσμα μία ακόμη τεχνολογική πρωτιά προς όφελος των ασθενών», εξέφρασε ο Κίμων Καλόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενδοσκοπική ΑΕ, προσθέτοντας ότι «το πρωτοποριακό σύστημα ενδοσκοπικού υπερήχου ARIETTA 850 FF ENDO που εγκαταστάθηκε στο ενδοσκοπικό εργαστήριο του Δρ. Καραγιάννη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συντελεί στην έγκαιρη ανίχνευση ακόμα και πολύ μικρών ανωμαλιών, ανοίγοντας το δρόμο για ακριβή και αποτελεσματική θεραπεία. Μαζί με την FUJIFILM απαντάμε στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των ιατρών και ταυτόχρονα υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε εξοπλισμό που θα βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, φράση που συνοψίζει την φιλοσοφία της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΕ».
Μια ακόμη τραγωδία αφορά τον εκλεκτό Ορθοπεδικό και Διευθυντή της Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου Θανάση Παπαπάνο ο οποίος έφυγε αδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή.
Ο γιατρός αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία το πρωί και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή δυστυχώς όμως κατέληξε.
Ο Θανάσης Παπαπάνος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Αγρινίου.
Έτσι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις σοκαρισμένο παραμένει το Αγρίνιο στο άκουσμα της είδησης ότι έφυγε από την ζωή σε ηλικία 62 ετών ο γνωστός ιατρός Θανάσης Παπαπάνος.
Καταγόμενος από την Αγία Σοφία Θέρμου, ο Θανάσης Παπαπάνος ήταν διευθυντής της χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Αγρινίου, στο οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών.
Τα τελευταία δύο χρόνια διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής.
Ήταν επίσης εκλεγμένος πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ιδρύματος.
Ηλίας Γάτος> Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο παγκοσμίως γνωστός γυναικολόγος
Πάμε τώρα στον γνωστό γυναικολόγο Ηλία Γάτο ο οποίος έφυγε επίσης αδόκητα τα τελευταία 24ωρα εν μέσω αδόκητης σιωπής της εγχώριας μηντιακής Ηamas της επιβολής των εμβολίων και του επίσημου αφηγήματος της planδημίας.
Στο προφίλ της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου, είδαμε την ακόλουθη δυσάρεστη είδηση για τον χαμό του πασίγνωστου γυναικολόγου Ηλία Γάτου, χάρις στον οποίο πολλές γυναίκες έγιναν μητέρες.
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι γιατροί με την ειδικότητα και την αποτελεσματικότητα του κ. Γάτου είναι ανεπιθύμητοι από τη μεγάλη επαναφορά καθότι πηγαίνουν κόντρα στη βασική επιταγή της η οποία είναι η μείωση του πληθυσμού. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουν το παγκόσμιο χρέος με νέα αχρείαστα μωρά που μεγαλώνουν επί ματαίω βλέποντας Αυτιά και Παπαχελά εξαναγκάζοντας τις ημέτεραι δυνάμεις να εφευρίσκουμε διαρκώς νέα εργαλεία εξόντωσής τους.
Ποιος ήταν ο Ηλίας Γάτος
Ο Δρ. Ηλίας Γάτος ήταν ιδρυτικό μέλος και Επιστημονικός Διευθυντής της μονάδας emBIO, μίας από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης και γυναικολογίας στην Ευρώπη και εξειδίκευση σε θέματα γονιμότητας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Στο Λονδίνο, εκπαιδεύτηκε στην Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία και Ενδοσκοπική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Royal Free Hospital υπό την επίβλεψη της γνωστής καθηγήτριας ενδοκρινολόγου Jean Ginsburg. Ειδικεύτηκε σε θέματα ορμονικής υποκατάστασης της εμμηνόπαυσης (HRT) και σε ενδοκρινολογικά προβλήματα πολυκυστικών ωοθηκών και υποφυσικού υπογοναδισμού.
Στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF) του Νοσοκομείου Hammersmith, εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας και συγκεκριμένα στην εξωσωματική γονιμοποίηση και ενδοσκοπική χειρουργική με Διευθυντές τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Sir Robert Winston (ιδρυτή του προγράμματος Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης – PGD/PGS) και τον καθηγητή Raul Margara. Στο Νοσοκομείο Hammersmith πραγματοποιήθηκε και η πρώτη στον κόσμο Προεμφυτευτική Διάγνωση και βιοψία εμβρύου (το 1992) με τον Alan Handyside.
Ο Ηλίας Γάτος έγινε παγκοσμίως γνωστός με τη γέννηση του πρώτου παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση στον κόσμο σε γυναίκα που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς στη Σουηδία το 2004. Το γεγονός αυτό έκανε την εμφάνιση του σε όλα τα ειδησεογραφικά κανάλια του κόσμου και αποτέλεσε διεθνώς σημαντικό ιατρικό επίτευγμα από επιστημονική και κοινωνική άποψη, καθώς και λόγω της συνεργασίας διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων.
Η πολυετής εμπειρία και η ερευνητική του δραστηριότητα στον τομέα της ορμονικής υποκατάστασης σε γυναίκες με εμμηνόπαυση ή πρόωρη εμμηνόπαυση έχει συμβάλει στην επιτυχή ανάπτυξη του προγράμματος δανεικών ωαρίων.
Η εκπαίδευση του Ηλία Γάτου στην ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπιση), εξωσωματική γονιμοποίηση, ενδοκρινολογία και αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού ρίσκου λόγω των πολύδυμων κυήσεων που προκύπτουν από την θεραπεία, τον κατατάσσει στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των πλέον έμπειρων ιατρών στην παρακολούθηση ειδικών περιπτώσεων σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Επίσης, έχει συμβάλει στην επιτυχή αντιμετώπιση προβλημάτων σε μερίδες πληθυσμών με παθήσεις όπως πολυκυστικές ωοθήκες, παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, μεσογειακή αναιμία και άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις. Επίσης, έχει συμβάλει στην επιτυχή αντιμετώπιση προβλημάτων σε μερίδες πληθυσμών με παθήσεις όπως πολυκυστικές ωοθήκες, παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, μεσογειακή αναιμία και άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις.
Η διαρκής ενασχόληση και η πολυετής μελέτη του Δρ. Γάτου σε παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, είχε βοηθήσει πολλά ζευγάρια με αυτήν την πάθηση να φέρουν στον κόσμο το δικό τους υγιές παιδί.
“Η σωστή ενημέρωση των ζευγαριών είναι η αρχή για τη μείωση της υπογονιμότητας και την απόκτηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης οικογένειας”.
Θέλετε να δημιουργήσετε την δική σας οικογένεια αλλά η σύλληψη καθυστερεί για διάφορους λόγους. Για πολλά ζευγάρια αυτή είναι η αρχή του δρόμου για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας. Στη σημερινή εποχή με τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πολλά ζευγάρια φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζονται είναι οι ιατρικές συμβουλές, ο καλύτερος προγραμματισμός και σε πολλές περιπτώσεις η λεπτομερής διερεύνηση επιμέρους προβλημάτων. Τα αίτια της υπογονιμότητας είναι πολλά και ποικίλα, οπότε η συμβολή των ειδικών αποτελεί την πρώτη σωστή κίνηση για τις μετέπειτα αποφάσεις.
Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, περισσότερα από 300.000 ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί, είτε από παθολογικά αίτια είτε λόγω του άγχους της σημερινής ζωής. Στη χώρα μας, ένα στα είκοσι παιδιά γεννιέται μέσω κάποιας μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δηλαδή το 5% περίπου των γεννήσεων ετησίως. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στις ημέρες μας εφαρμόζονται νέες θεραπευτικές τεχνικές και σύγχρονη φαρμακευτική υποστήριξη, έτσι ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να προκύπτουν καλλίτερα αποτελέσματα επιτυχών κυήσεων.
Παράλληλα, οι νέες τεχνικές γονιμοποίησης και ανάπτυξης εμβρύων έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους ειδικούς επιστήμονες, γυναικολόγους και εμβρυολόγους, να αντιμετωπίζουν και τις πλέον δύσκολες περιπτώσεις, συμβάλλοντας με το έργο τους στη γέννηση περίπου 5.000 παιδιών κάθε χρόνο από 12.000 περίπου κύκλους εξωσωματικής που πραγματοποιούνται ετησίως.
Στην ιστοσελίδα μας, υπάρχει ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα αίτια και τη διάγνωση της υπογονιμότητας, τις μεθόδους και τεχνικές που ακολουθούνται στην εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά και των πιο εξειδικευμένων και σύγχρονων θεραπευτικών τεχνικών όπως: In Vitro Ωρίμανση Ωαρίων (IVM), FISH – In Situ Υβριδοποίηση με Φθορισμό, Ενδοσαλπιγγική μεταφορά γαμετών – ζυγωτών (GIFT/ZIFT), Προεμφυτευτική διάγνωση (PGD/PGS), Χαρτογράφηση του κυτταρικού πυρήνα κ.ά., οι οποίες παρέχουν νέες δυνατότητες στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Επίσης, υπάρχουν – μεταξύ άλλων – πληροφορίες για την Παρένθετη Μητρότητα, το Πρόγραμμα Δωρεάς Ωαρίων και Εμβρύων, για το ισχύον Νομικό Πλαίσιο καθώς και νέα από τις εξελίξεις στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παράλληλα οι επισκέπτες του site μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να λάβουν απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που τους απασχολούν.
Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά, προκειμένου να παρέχουμε πληροφόρηση σε θέματα υπογονιμότητας και να επιλύουμε τις απορίες σας όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε κάθε περίπτωση, αλλά και συχνά ερωτήματα που απασχολούν τα ζευγάρια, όπως ενδεχόμενοι κίνδυνοι, τυχόν παρενέργειες, ποσοστά επιτυχίας κ.ά.
Στη συνεδρία στη Μονάδα emBIO θα συζητήσουμε διεξοδικά τις εξετάσεις που απαιτούνται, ώστε με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν να επιλέξουμε μαζί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τη δική σας ιδιαίτερη περίπτωση.
Γνωρίζοντας ότι απόφαση και η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ιδιαίτερο ζήτημα, στηρίζουμε με κάθε τρόπο όλα τα ζευγάρια που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην πραγματοποίηση του ονείρου σας, για απόκτηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης οικογένειας.
Δημήτρης Βαονάκης> Έφυγε από τη ζωή και ο εμβολιασμένος με εμβόλια COVID-19 γνωστός Ρεθεμνιώτης γιατρός – γυναικολόγος μετά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που παρουσίασε τους τελευταίους (!) μήνες
Ο Δημήτρης Βαονάκης πέρα από εξαιρετικός γιατρός είχε μια μακρά πορεία στα κοινά έχοντας υπηρετήσει θέσεις Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβούλου, ενώ ήταν στέλεχος κομματικών οργάνων αλλά και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ.
Οικογένεια και φίλοι θα πουν στον αγαπητό γιατρό το τελευταίο αντίο αύριο Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στη Ιερό Ναό του Σωτήρα Χριστού στους Αρμένους στις 2 το μεσημέρι, ενώ όπως έγινε γνωστό η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 12.
Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ιατρός Γιώργος Κληρονόμος στο πατρικό του σπίτι, στη Μονεμβασιά.
Ο εκλιπών εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως νευροχειρουργός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Είχε αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Πήρε ειδικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Θρήνος επικρατεί στην Κρήτη και ειδικότερα στην περιοχή της Μεσσαράς μετά τον ξαφνικό χαμό του ορθοπεδικού γιατρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 08:30 το πρωί στο χωριό Βασιλική της Μεσσαράς όταν ο γιατρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και πόνο τη στιγμή που ράβδιζε ελιές σε χωράφι.
Άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο. Δυστυχώς όμως οι διασώστες, ενώ ακολούθησαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογώνηση, ο γιατρός είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το cretapost.gr, ο ορθοπεδικός ηλικίας περίπου 65 ετών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Ηράκλειο όπου βρίσκονταν το ιατρείο του και ο χαμός του σκόρπισε θλίψη σε όλη την Κρήτη.
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η παιδίατρος του Νοσοκομείου Γρεβενών Γιώτα Μπουκουβάλα, σε ηλικία 53 ετών.
Η γιατρός βρισκόταν σε ιδιωτικό ιατρείο της πόλης των Γρεβενών προκειμένου να προβεί σε ιατρικό έλεγχο, όταν έχασε τις αισθήσεις της.
Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και στο σημείο έφθασαν δύο ασθενοφόρα αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.
Λάρισα: Πέθανε 47χρονος γιατρός που είχε υποστεί εγκεφαλικό στην εφημερία του
Επέζησε από σοβαρό τροχαίο, αλλά έφυγε ξαφνικά 3 μήνες μετά από εγκεφαλικό που υπέστη στο Νοσοκομείο Έδεσσας – Ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, συντετριμμένοι η οικογένεια και οι συνάδελφοί του

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας ήταν ότι επέζησε και ανταπεξήλθε από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί πριν από κάποια χρόνια στον δρόμο Αγιόκαμπος–Αγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, αλλά «έφυγε» τώρα τόσο πρόωρα και άδικα.
Ο 47χρονος αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τους γονείς και την αδερφή του.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στη γενέτειρά του «Δήμητρα», όσο και στην πόλη όπου ζούσε και εργαζόταν. Η είδηση της απώλειάς του συγκλόνισε τους συγχωριανούς, αλλά και όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγάπης που έτρεφαν όσοι τον γνώριζαν προς το πρόσωπό τους είναι ο αποχαιρετισμός από το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Μ. Έδεσσας:
«Στον αγαπημένο μας συνάδελφο ιατρό Χρήστο Καβλακούδη που ο πρόωρος θάνατός του μας γέμισε θλίψη Είναι στιγμές, όπως ετούτη, που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματά μας μόλις πληροφορηθήκαμε τον άδικο χαμό σου. Η ιατρική και νοσηλευτική οικογένεια πλέον είναι φτωχότερη, γιατί δεν ήσουν μόνο εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά άριστος και υπέροχος συνάδελφος, ιδιαίτερα αγαπητός, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους ασθενείς σου, καλοσυνάτος, χαμογελαστός, μετρημένος, ευσυνείδητος και συνεπής στο λειτούργημά σου. Η ευαισθησία σου συμβάδιζε πάντα με μια απίστευτη γενναιότητα και ένα απαράμιλλο ήθος. Αγαπημένε μας Χρήστο, κατάφερες κάτι πολύ σημαντικό. Να κερδίσεις την αγάπη και τον σεβασμό μας και να μείνεις για πάντα στη μνήμη μας. Καλό ταξίδι στον κόσμο των Αγγέλων».
Θεσσαλονίκη: Πέθανε ξαφνικά γιατρός από το Θεαγένειο
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου
‘Εφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο ιατρός της γαστενερολιγκής κλινικής του Θεάγενειου Νοσοκομείου, Ιωάννης Πιλπιλίδης.
Σε ανακοίνωσή του Νοσοκομείο αναφέρει:
Με βαθύτατη θλίψη και σεβασμό το Α.Ν.Θ “Θεαγένειο” αποχαιρετά τον Ιωάννη Πιλπιλίδη ιατρό της Γαστρεντερολογικής κλινικής, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 8/1 στις 15:30 στον Ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα κοιμητήρια Θέρμης.Το Νοσοκομείο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Πέθανε ξαφνικά γιατρός στο Σύνταγμα
Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, Χαρ. Τουμπέκης, σε ανάρτησή του στα social media ενημέρωσε για την αιφνίδια απώλεια του Ιατρού Διευθυντή στη Χειρουργική Κλινική.
Όπως γράφει: «Η είδηση με βρίσκει εμένα προσωπικά όπως και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου συντετριμμένο και βαθύτατα θλιμμένο.
Πέραν της εξαιρετικής Ιατρικής του ιδιότητας μέσω της οποίας είχε βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς, ο Ηλίας διακρινόταν από σπάνιο ήθος και ένα ιδιαίτερο μεγαλείο ψυχής απέναντι στους συνανθρώπους του.
Ανιδιοτελώς, υπήρξε πάντα κοντά στους ασθενείς του σε όλα τα επίπεδα , ενέπνεε εμπιστοσύνη στον περίγυρο του αδιακρίτως – φίλους και ασθενείς – και άοκνα προσπαθούσε για το μέγιστο καλό.
Δηλώνω ευτυχής που με τίμησε με τη φιλία του και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Η απώλεια είναι διπλή….
Ενός σπουδαίου Χειρουργού και ενός πολύ σημαντικού και σπάνιου ανθρώπου….
Αγαπητέ μου κ.Διευθυντά και φίλε δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ…
Το σημαντικό σου έργο υπήρξε ορόσημο για τον ιατρικό χώρο και το ξεχωριστό σου ήθος θα φωτίζει πάντα την ψυχή όσων σε γνωρίσαμε».
Η ανακοίνωση του «Μεταξά»:
Το Νοσοκομείο «Μεταξά» θρηνεί για την ξαφνική απώλεια του Ιατρού Χειρουργού, Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου Ηλία Ευσταθίου.
Ο Ηλίας Ευσταθίου προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες τόσο στους ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ως ιατρός ΜΕΘ, όσο και στο Χειρουργικό Τμήμα ως διακεκριμένος χειρουργός, επί σειρά ετών. Ανήλθε την ιεραρχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέχρι τον ανώτατο βαθμό του Διευθυντή, ενώ διετέλεσε και Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Μεταξά». Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και ιδιαίτερα δοτικός με τους ασθενείς τους. Διακρίθηκε για τις χειρουργικές του ικανότητες ενώ πολλές εκατοντάδες ήταν οι ασθενείς που εμπιστεύτηκαν την υγεία τους στα ταλαντούχα χέρια του!
Θα τον αποχαιρετίσουμε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 14:00 στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. Εκ μέρους της Διοίκησης, του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου «Μεταξά», εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα δυο αγαπημένα του παιδιά, τα οποία υπηρετούν επίσης την ιατρική επιστήμη, δεσμευόμενοι ότι θα διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του.
Σαράντος Ευσταθόπουλος
Αν. Διοικητής Νοσοκομείου «Μεταξά»
Θλίψη σκόρπισε στην κερκυραϊκή κοινωνία ο χαμός του 70χρονου καρδιολόγου Χρήστου Κουρή
Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο ιατρός Χρήστος Κουρής.
Ο Χρήστος Κουρής, που ήταν ένας εξαιρετικός καρδιολόγος και πολύ αγαπητός στην Κέρκυρα, αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα.
Το CorfuPress.com εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του Χρήστου Κουρή.
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας-οι πρόσφατες απώλειες
Αντιγράφουμε από τα EKABατικα νέα
Έφυγε ξαφνικά σήμερα το πρωί από κοντά μας ο αγαπητός σε όλους συνάδελφος του Παραρτήματος Τρίπολης, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΜΗΣ.
Το χαμόγελο, η καλοσύνη, η αξιοπρέπεια και η εργατικότητα του θα μας τον θυμίζουν για πάντα.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.
-Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε Γιώργο
Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο αγαπητός συνάδελφος ΜΠΕΡΔΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, που υπηρετούσε στο τμήμα Πληροφορικής, έφυγε σήμερα ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών.
Καλό ταξίδι Γιώργο!!!
Ακόμα ένα ξαφνικός θάνατος καταγράφεται στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά στην Ρόδο όπου έφυγε σε ηλικία 53 ετών ο γιατρός Γιώργος Ντέτσκας. Ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος στην κοινωνία του νησιού ενώ είχε σχέση και με το μπάσκετ μιας και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως γιατρός σε τοπικούς αγώνες του ΓΑΣ Ιάλυσος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έφυγε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου Ηλίας Τσέρκης αναφέρει τα εξής:
Ο αείμνηστος Ιατρός ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, που διακρινόταν για το ήθος και την ευπρέπεια του. Η ακεραιότητα του, η απλότητα, η εργατικότητα και η αξιοπιστία, ήταν τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του και όπως ήταν αναμενόμενο η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους εμάς τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του καθώς και σε όλους όσους τον γνώριζαν. Δυστυχώς, αναχώρησε για το αιώνιο ταξίδι σε νεαρή ηλικία, ενώ είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στην οικογένεια του, στη νεφρολογία, στην ιατρική επιστήμη και στην τοπική κοινωνία.
Ο Γιώργος Ντέτσκας του Νικολάου και της Μηλιάς γεννήθηκε το 1968 στην Αλβανία στο χωριό Καρόκι των Αγίων Σαράντα. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τιράνων το 1992 και το έτος 2007 αναγνώρισε το τίτλο σπουδών του από το ΔΟΑΤΑΠ.
Την 9 η Οκτωβρίου 2007 έλαβε την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Υγείας – Πρόνοιας της Νομαρχίας Δωδεκανήσου. Το διάστημα 2009 – 2010 υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας εκπληρώνοντας με επιτυχία τα καθήκοντά του στην υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2011 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Παθολογία για δύο έτη, όπου υπηρέτησε στην Α’ Παθολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου και εν συνεχεία στην ειδικότητα της νεφρολογίας.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου”
Θρήνος στον ιατρικό κόσμο: Νεκρός ξαφνικά στα 50 του, ο γνωστός παιδίατρος Ηλίας Χαραμαράς
Έφυγε απροσδήκητα από τη ζωή στα 50 του χρόνια ο γνωστός παιδίατρος, Ηλίας Χαραμαράς, βυθίζοντας στη θλίψη την παιδιατρική κοινότητα. Ήταν ένας άριστος παιδίατρος, ένας λαμπρός επιστήμονας που στήριζε πάντα τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η κοινωνία έχασε έναν υπέροχο άνθρωπο και η επιστήμη έναν άξιο επιστήμονα που κόπιασε στη ζωή του για να βοηθά τους μικρούς ασθενείς.
Ήταν άρτια καταρτισμένος, υψηλοτάτου Ιπποκρατικού ήθους. Άνθρωπος προσηνής, πάντοτε χαμογελαστός, με διάθεση υπηρεσίας και προσφοράς, πρόθυμος να εισφέρει τις παιδιατρικές του γνώσεις στα ρεπορτάζ που κάναμε που άπτονταν της ειδικότητάς του. Είχε διατελέσει ομιλητής σε σεμινάρια του Infokids.gr και πάντα ήταν αρωγός σε ζητήματα πρόληψης και ασφάλειας των παιδιών.
Σοκ προκλήθηκε στα Τρίκαλα από τον ξαφνικό θάνατο μιας γιατρού το βράδυ του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr η 67χρονη γιατρός βρίσκονταν μέχρι αργά το απόγευμα στο ιατρείο της επί της Βύρωνος στα Τρίκαλα.
Ξεκινώντας να φύγει ένιωσε αδιαθεσία, πρόλαβε ειδοποίησε οικεία της πρόσωπα τα οποία και έφτασαν στο σημείο, ωστόσο εκείνη είχε εκπνεύσει. Φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.
Νέο ΣΟΚ στην ιατρική οικογένεια της Ελλάδας
Πέθανε ξαφνικά και ο ιατρός Επιμελητής Α’ της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑ Κοργιαλένειου Μπενάκειου, Αλέξανδρος Σγουράκης.
Εκτός από εξαίρετος επιστήμονας ήταν και δεινός αθλητής με υποδειγματική φυσική κατάσταση.
Προφανώς ο γιατρός είχε λάβει τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια COVID-19 που προκαλούν ήδη παγκόσμια Γενοκτονία με τους φόβο για τις μελλοντικές τους παρενέργειες να είναι διάχυτος καθώς πεθαίνουν ξαφνικά άνθρωποι που είχαν λάβει τα εμβόλια ακόμη και 3 έτη νωρίτερα.
–Έφυγε άδικα, πρόωρα και ξαφνικά…,γράφει η κ. Νατάσσα Κανέλλου Αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝΑ Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ
Γιατρέ μας, δεν θα ξεχαστείς, γιατί το φως , η καλοσύνη ,η προθυμία και η προσφορά που σκόρπισες με το πέρασμά σου από τον προσωρινό αυτόν κόσμο, δεν θα σβήσει με τον θάνατό σου.
Πάντα θα σε θυμόμαστε και πάντα θα παραμένει κενή η θέση σου στα ΤΕΠ του Θωρακοχειρουργικού τμήματος στο νοσοκομείο μας.
Σαν ελάχιστο ευχαριστώ για καλό κατευόδιο,θα τελεστεί Τρισάγιο την Παρασκευή το πρωί στις 8.30 π.μ στο εκκλησάκι Αγ. Αικατερίνη του νοσοκομείου μας .
Καλό ταξίδι στο αιώνιο ΦΩΣ
Ο Αλέξανδρος Σγουράκης είναι ένας ερασιτέχνης, εραστής του τρεξίματος. Είναι γνωστός στην … πιάτσα, ως “Ο Γιατρός” ή “Doc”. Είναι θωρακοχειρουργός και στον ελεύθερό του χρόνο, τρέχει. Πριν από ένα χρόνο, έκλεισε δύο χρόνια τρεξίματος, 5000 χιλιόμετρα, 22 “χαμένα” κιλά, είχε τρέξει δύο μαραθώνιους και έγραψε αυτό το κείμενο και το μοιράστηκε με τους φίλους του στο dailymile. Φέτος, αναμένοντας το “Celebrating 3 Years”, μας έδωσε την άδεια να δημοσιεύσουμε το κείμενό του, με την ευχή να παρακινήσει έστω κι έναν να αφήσει τον καναπέ και να αρχίσει μια νέα ζωή που θα έχει πολύ, καλό, τρέξιμο. Απολαύστε!
Μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο του 2010. Ο Doc κάθεται μόνος στο σπίτι εγκλωβισμένος από την δουλειά ενώ η οικογένεια συνεχίζει τις διακοπές. Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που μετακόμισε στην Αθήνα αφήνοντας ημιτελή την προσπάθεια αδυνατίσματος που είχε αρχίσει τον Απρίλιο του 2007 στην Φτωχομάνα συμμετέχοντας στην ομάδα μπάσκετ του Νοσοκομείου. Προσπάθεια που περιλάμβανε καθημερινό σχεδόν μπάσκετ,αεροβική,βάρη και κανα μισάωρο τρέξιμο.
Μετακομίζοντας έχασε τα γήπεδα του αλλά κατάφερε πανεύκολα να ανακτήσει το υπέροχο λίπος και τα κιλά του… Ως εδώ! Κάτι έπρεπε να γίνει… Γήπεδο για μπάσκετ δεν υπήρχε κοντά, οπότε προτίμησε το άλλο άθλημα που διακρινόταν και του άρεσε στο σχολείο αφήνοντας του υπόλοιπους αρκετά πίσω. Γιατί πάντα μέσα του υπήρχε ένα ζιζάνιο Αυτό που τον ωθούσε να πάρει τον ηλεκτρικό και να πεταχτεί κάθε Σάββατο στο παλιό βοηθητικό του ΟΑΚΑ και να κάνει ένα 10αράκι. Αυτό που τον έβαλε να τρέξει σε δύο Γύρους της Αθήνας.
Εως ότου πήγε στο Λύκειο και τα μαθήματα και η επιταγή για επιτυχία στις εξετάσεις το κατέπνιξαν….. Έβαλε τα αθλητικά του ρούχα, το ρολόι παλμογράφο από το Lidl και ξέθαψε τα Supernova 7 που περίμεναν υπομονετικά σχεδόν ολοκαίνουργα εδώ και δύο χρόνια στην παπουτσοθήκη και κατέβηκε στο γήπεδο 5Χ5 της οδού Ιωαννίνων λίγο κάτω από το άγνωστο τότε Kozy’s place. Ευτυχώς δεν είχε κόσμο και δεν κινδύνευε να γίνει ρεζίλι. Έβαλε στοίχημα για ένα 25λεπτο. Τι κι αν ίδρωνε και ξεφυσούσε…. Αυτό ήταν! Μια γλυκιά και αμυδρά γνώριμη ορμόνη πλημμύρισε τον εγκέφαλό του. Η εξάρτηση μόλις (ξανά)ξεκινούσε! Την μεθεπόμενη ήταν ξανά εκεί με τ’ αθλητικά του… Άρχισε την έρευνα αγοράς και σε λίγες μέρες ήταν στο Μall στο κατάστημα της adidas. - “Μήπως έχετε μια συσκευή που λέγετε miCoach”? Σε 10 λεπτά βγήκε με το πολύτιμο κουτάκι ανά χείρας. Μπορεί να μην προλάβαινε τον επετειακό Μαραθώνιο αλλά το 10αρι όχι μόνο δεν θα το έχανε με τίποτα αλλά θα έσπαγε και το φράγμα της 1ας ώρας!
Χωρίς Τέλος! (Τα χλμ συνεχίζονται και ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμα!)
COMMENTS