«Η αστυνομία εντόπισε εκρηκτικά σε αυτοκίνητο έξω από διαδήλωση του Τραμπ πριν από την ομιλία του»
, ανέφερε η Daily Mail. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός του οχήματος εξαφανίστηκε στο δάσος. 
Οι αρχές ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλυψαν μεγάλη ποσοότητα εκρηκτικών σε αυτοκίνητο κοντά στο χώρο συγκέντρωσης του Τραμπ στην περιοχή του Λονγκ Άιλαντ σήμερα (Τετάρτη 18/9) το απόγευμα.

Η αστυνομία εντόπισε τα «εκρηκτικά» και σύμφωνα με το δημοσιογράφο James Latino «παραβιάστηκε η περίμετρος του χώρου συγκέντρωσης και αφαιρέθηκε ένα μπλε βαρέλι».

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Nassau είπε ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης, «βρήκε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τα οχήματα». Λίγο αργότερα όμως εκδόθηκε ανακοίνωση που διαπίστωνε λάθος κατά την διαδικασία.

Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για λάθος του σκύλου ανεύρεσης εκρηκτικών και του χειριστή του

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έτρεξε στο δάσος.

Δεν έχω γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι γιατί έφυγε από το σημείο καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση δεν βρέθηκαν εκρηκτικά

«Κανείς δεν είδε αν είχε κάτι πάνω του, απλώς τον είδαν να απομακρύνεται τρέχοντας».
Στο σημείο επικρατήσει συνωστισμός καθώς χιλιάδες αυτοκίνητα με υποστηρικτές του Τραμπ έχουν εγκλωβιστεί καθώς ο δρόμος έχει κλείσει.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε καθώς χιλιάδες άνθρωποι έσπευδαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί

Παρά το περιστατικό, η συγκέντρωση, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ, δεν θεωρείται προς το παρόν επικίνδυνη, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Ρόναλντ Ρόου, αναπληρωτής διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι η υπηρεσία πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως τον τρόπο προστασίας των προέδρων.

Τραμπ: Ας φανταστούμε ότι έχουμε έναν έξυπνο πρόεδρο.  Αλλά δεν υπάρχουν απειλές για εμάς, γιατί είμαστε δυνατοί.  Η συνεργασία με την Κίνα είναι καλή, αλλά μόνο σε αμοιβαία επωφελή βάση.  Συνεργασία με τη Ρωσία;  Έχουν τόσα πολλά μέταλλα και τα πάντα!  Έχουν 4 φορές περισσότερη γη από τις ΗΠΑ.  Τόσοι πολλοί πόροι!  Μπορούμε να κάνουμε μεγάλες δουλειές μαζί τους και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

 
Top