«Εάν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αυτό θα σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ  έχει εισέλθει σε πόλεμο με τη Ρωσία », δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν .

Μετά ήρθε η εξήγηση: « Στο Κίεβο, έχουν γίνει προσπάθειες εδώ και πολύ καιρό να πειστούν οι σύμμαχοι να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσαν στην Ουκρανία η Δύση. Με αυτό, ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε επίσης να επιτεθεί σε στόχους βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος και ίσως με μεγαλύτερη επιτυχία να αποτρέψει τις ρωσικές επιθέσεις».

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι «ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους να άρουν τους περιορισμούς» και εκτίμησε ότι ο δισταγμός τους «ωφελεί τη Ρωσία», η οποία ως εκ τούτου θα μπορέσει να μετακινήσει τους στόχους της ακόμη πιο βαθιά στο έδαφός της.

Η προαναφερθείσα έκθεση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γιατί αποτελεί βασικό, αποφασιστικό σημείο αυτού του πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα ΤΙ θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα causus belli , δηλαδή το έναυσμα για την έναρξη μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Πηγή: Screenshot, X

Είναι πολύ πιθανό, αν και όχι αναπόφευκτο, μια τέτοια συμπεριφορά από τη «συλλογική Δύση» να μετατραπεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι πολύ πιθανό, αν και όχι αναπόφευκτο, μια τέτοια συμπεριφορά από τη «συλλογική Δύση» να μετατραπεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι όχι μόνο ΤΙ θα συμβεί, αλλά και ΓΙΑΤΙ θα συμβεί.

Όμως τα σλοβενικά ΜΜΕ, όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ στη Δύση, κατά κανόνα, δεν έδωσαν καμία απάντηση ή έγραψαν - ψέματα.

Όπως μπορούμε να δούμε από τα παραπάνω αποσπάσματα, δικαιολόγησαν ακόμη περισσότερο τις «ουκρανικές» επιθέσεις βαθιά στην ενδοχώρα της Ρωσίας, επικαλούμενοι την εντελώς απίθανη εκτίμηση ότι αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν πράγματι να αλλάξουν την πορεία του πολέμου.

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να δούμε πολύ καλά πώς λειτουργεί η δυτική προπαγάνδα και η λογοκρισία.

Και σε όλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία τροφοδοτούνταν από μία μόνο πηγή -που επίσης αντλεί αποκλειστικά από δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία- έλειπαν βασικές προτάσεις.

Οι προτάσεις με τις οποίες εξήγησε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος ΓΙΑΤΙ η λεγόμενη «χρήση δυτικών όπλων για επίθεση στόχων βαθιά στη Ρωσία» διαφέρει σημαντικά από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα. Και γι' αυτό η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει.

«Προσπαθεί να αλλάξει τις έννοιες, γιατί δεν μιλάμε για «άδεια» ή «απαγόρευση» στο καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος. Το κάνει ήδη με τη βοήθεια drones και άλλων μέσων. Αλλά όταν μιλάμε για τη χρήση όπλων ακριβείας μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη.

«Το έχω ήδη αναφέρει και όλοι οι ειδικοί θα επιβεβαιώσουν, τόσο στη χώρα μας όσο και στη Δύση, ότι ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ικανός να διεξάγει [ανεξάρτητα] επιθέσεις χρησιμοποιώντας δυτικά σύγχρονα συστήματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη χρήση πληροφοριών από δορυφόρους, τους οποίους η Ουκρανία δεν διαθέτει. Αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μόνο από δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των Ηνωμένων Πολιτειών , δηλαδή από δορυφόρους του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το πρώτο σημείο», είπε ο Πούτιν.

«Ένα άλλο και πολύ σημαντικό, ίσως βασικό σημείο είναι ότι μόνο στρατιώτες του ΝΑΤΟ μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα της πτήσης αυτών των πυραυλικών συστημάτων. Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό», είπε ο Πούτιν.

«Δεν πρόκειται λοιπόν για το αν θα πρέπει να επιτραπεί στο ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει τη Ρωσία με αυτά τα όπλα, αλλά στο να αποφασίσει εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα σε μια στρατιωτική σύγκρουση ή όχι. Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών, των ευρωπαϊκών χωρών, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα σήμαινε την άμεση συμμετοχή τους, η οποία φυσικά αλλάζει την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και αν ναι, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή στην ίδια τη φύση της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα μας παρουσιαστούν», είπε ο Πούτιν.

Τα σχόλια του Πούτιν ακολούθησαν  τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τρίτη ότι η Ουάσιγκτον «εξετάζει» εάν θα εξουσιοδοτήσει επισήμως το Κίεβο να χρησιμοποιεί αμερικανικά συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken άφησε να εννοηθεί ήδη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αλλάξουν την τρέχουσα θέση τους, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον ήταν έτοιμη να το πράξει "από την πρώτη μέρα" της σύγκρουσης και "θα συνεχίσει να το κάνει" τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Την Τετάρτη, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι το Λονδίνο είχε ήδη εγκρίνει αθόρυβα τη χρήση πυραύλων κρουζ Storm Shadow για επιθέσεις στη Ρωσία.

Ο Μπάιντεν έχει μια νέα προτεραιότητα που κάνει τη μοίρα της Ουκρανίας λιγότερο πρόβλημα...
Ο Μπάιντεν έχει μια νέα προτεραιότητα (πόλεμος με την Κίνα ), που κάνει τη μοίρα της Ουκρανίας λιγότερο πρόβλημα... Πηγή: Screenshot, x

Ο Ουκρανός αυταρχικός Volodymyr Zelensky πέρασε μήνες ασκώντας πιέσεις στους χορηγούς του ΝΑΤΟ του Κιέβου για να χαλαρώσουν οι επίσημοι περιορισμοί στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας, διαμαρτυρόμενος μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είχε σημειωθεί πρόοδος.

Εκτός από τους βρετανο-γαλλικούς πυραύλους κρουζ Storm Shadow/SCALP , η Ουκρανία έχει στη διάθεσή της μια σειρά από συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας αμερικανικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων ATACMS, JDAM-ER, MALD αποτρεπτικών πυραύλων και πυραύλων HARM κατά της ακτινοβολίας.

Η Ουάσιγκτον φέρεται επίσης να εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς JASSM στην Ουκρανία. Αυτό το όπλο είναι οπλισμένο με κεφαλή θωράκισης 450 κιλών και μπορεί να εκτοξευτεί σε εμβέλεια 370-925 km , ανάλογα με την έκδοση.

Αλλά το χειρότερο σε όλα αυτά είναι το γεγονός ότι όλα αυτά και τα βήματα που πιθανότατα θα οδηγήσουν ακόμη και σε αλλαγή του δόγματος της για τη χρήση πυρηνικών όπλων Ρωσίας  αναφέρονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης - προφανώς λογοκριμένα σκόπιμα .

Σχεδόν σε όλες τις αναφορές, από το Reuters μέχρι το Γαλλικό Πρακτορείο και τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης, η παράθεση των λόγων του Πούτιν τελειώνει ακριβώς στο σημείο όπου ο Ρώσος πρόεδρος εξηγεί ότι οι επιθέσεις με όπλα «μεγάλου βεληνεκούς» θα πραγματοποιηθούν στην πραγματικότητα εξ ολοκλήρου από τους στρατιώτες του μέλη του ΝΑΤΟ .

Και ότι είναι επομένως οι επιθέσεις της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αλλά όχι της Ουκρανίας.

Η προτεινόμενη αλλαγή, φυσικά, σημαίνει μεγάλη απόκλιση από τη δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν τον Μάιο του 2022 ότι η Ουάσιγκτον δεν θα «στείλει πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία» στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ άλλαξαν σταδιακά πορεία με την πάροδο του χρόνου, προμηθεύοντας πρώτα επιθετικά συστήματα και τον Μάιο του τρέχοντος έτους λέγεται ότι επέτρεψαν αθόρυβα στο Κίεβο να τα χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από το ΝΑΤΟ για τρομοκρατικές επιθέσεις σε αστικές υποδομές και κατοικίες σε αγροτικές και αστικές περιοχές του Ντονμπάς, του Ζαπορόζιε και της Κριμαίας.

Και έτσι έχουμε μια κατάσταση όπου οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ της Σλοβενίας ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα και τους δορυφόρους τους για να επιτεθούν απευθείας σε στόχους βαθιά στη Ρωσία, τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, και τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης το συγκαλύπτουν.

Πηγή: Screenshot, X

Το ότι είναι απαραίτητο να λέμε "την αλήθεια, μόνο την αλήθεια και όλη την αλήθεια" είναι μια φράση που ακούμε συχνά σε διάφορες ταινίες γουέστερν, αλλά όταν πρόκειται για τα πραγματικά γεγονότα και το δημοσιογραφικό έργο των δυτικών μέσων ενημέρωσης - μπορούμε να δούμε μια τελείως διαφορετική ιστορία.

Εκεί που η αλήθεια, και όλη η αλήθεια, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για το δυτικό κοινό να καταλάβει ακόμα και ΓΙΑΤΙ θα συμβεί κάτι, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποτυγχάνουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Αντίθετα, προτιμούν να παραπλανούν, να ηθικολογούν και να δικαιολογούν τις ολοένα και πιο επικίνδυνες κινήσεις ανεύθυνων δυτικών πολιτικών.

Η συστηματική παράλειψη βασικών δεδομένων , που επιτρέπει την κατανόηση του πολέμου και των ενεργειών των εμπλεκομένων στον πόλεμο, είναι φυσικά απολύτως απαραίτητη λόγω της χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και οι απαγορεύσεις πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης στη Δύση.

Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από ενοχές τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δυτικά ΜΜΕ.

Μπορούν να φτάσουν στην αλήθεια με λίγα μόνο κλικ στο Διαδίκτυο , ή στη χειρότερη περίπτωση, εγκαθιστώντας προγράμματα VPN , τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τη λογοκρισία των δυτικών χωρών με απλό τρόπο.

Με την προκατειλημμένη αναφορά και την απόκρυψη βασικών πληροφοριών, αυτά τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι είναι στην πραγματικότητα συνένοχοι στον πόλεμο.

Και παρόλο που δικαιολογούν το μίσος τους για τη Ρωσία και τα ψέματά τους με υψηλές ηθικές αρχές, στην πραγματικότητα είναι εγκληματίες πολέμου που οδηγούν ολόκληρο τον κόσμο σε έναν διαρκώς επιδεινούμενο και, ενδεχομένως, ακόμη και θερμοπυρηνικό πόλεμο.

 
Top