Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση έγινε γνωστή η είδηση του ξαφνικού θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού και ραδιοφωνικού παραγωγού Νίκου Ηλιόπουλου. Ο ηθοποιός, που άφησε το δικό του στίγμα στο θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη σε φίλους, συναδέλφους και ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από το πολύπλευρο έργο του.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα, φίλο και συμφοιτητή του Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στο Instagram αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του φίλο. Ο Μπιμπίλας, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε:

«Έφυγε ένας αγαπημένος φίλος, ο κολλητός μου συμφοιτητής από την Δραματική Σχολή του Πειραικού Συνδέσμου, ο ευαίσθητος ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος… Παίξαμε τα πρώτα μας χρόνια μαζί στο Ασκητικό Θέατρο και στην τηλεόραση στο τελευταίο σίριαλ του Τζέιμς Πάρις, “Η μάχη των πελαργών”, όπου μας βρήκε στα πλατώ ο σεισμός του 1981. Από τότε έγινε επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ, όπου οι εκπομπές του άφησαν εποχή, καθώς καλούσε όλους τους μεγάλους του τραγουδιού και του θεάτρου.»

Ο Νίκος Ηλιόπουλος δεν ήταν απλώς ένας ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης που άφησε ανεξίτηλο σημάδι σε ό,τι καταπιάστηκε. Μετά τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις και τη συμμετοχή του στην τηλεόραση, στράφηκε στη ραδιοφωνία και κατάφερε να ξεχωρίσει ως παραγωγός της ΕΡΤ. Οι εκπομπές του φιλοξένησαν σπουδαίες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και θεατρικής σκηνής, όπως η Καίτη Γκρέυ, η Ρίτα, η Γιοβάνα, η Κλειώ Δενάρδου και η Τασσώ Καββαδία.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δράση, ο Ηλιόπουλος είχε στραφεί και στη συγγραφή, δημιουργώντας εξαιρετικά μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία αντλούσαν έμπνευση από την καταστροφή της Μικρασίας και την ιστορία της ελληνικής κοινότητας. Το ταλέντο του ως συγγραφέας αναγνωρίστηκε ευρέως, προσθέτοντας μια ακόμη διάσταση στην πολύπλευρη προσωπικότητά του.

Μετά την συνταξιοδότησή του, ο Ηλιόπουλος αφιερώθηκε με πάθος στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες των Μεγάρων, μιας περιοχής από την οποία καταγόταν και αγαπούσε ιδιαίτερα. Μέσα από αυτή την ενασχόληση, συνέχισε να προσφέρει στον πολιτισμό και να ενθαρρύνει τις τοπικές καλλιτεχνικές προσπάθειες, αφήνοντας ένα κληροδότημα που θα μείνει ζωντανό στις μνήμες όσων τον γνώρισαν.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, στην ανάρτησή του, κλείνει με μια συγκινητική αναφορά στον αγαπημένο του φίλο: «Νίκο μου, έφυγες νωρίς… Θα θυμάμαι πάντα τις τρέλες των νεανικών μας χρόνων… Καλό ταξίδι με αγάπη…».

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Ηλιόπουλου προκάλεσε μεγάλο πόνο στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Ήταν μια ευαίσθητη και πολυσχιδής προσωπικότητα που ξεχώριζε για την ανθρωπιά και το ταλέντο του. Η απουσία του θα είναι αισθητή, αλλά το έργο του και η μνήμη του θα παραμείνουν ζωντανά.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος αφήνει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά και μια μακρά πορεία προσφοράς στην τέχνη και τον πολιτισμό. Από το θέατρο και την τηλεόραση, μέχρι το ραδιόφωνο και τη συγγραφή, η καλλιτεχνική του δράση ήταν πολύπλευρη και καθοριστική. Οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι θαυμαστές του θα θυμούνται πάντα το έργο του και την ευαισθησία του ως άνθρωπος και καλλιτέχνης.

 
Top