Ανησυχία για την άνοδο ακραίων φιλοσκοπιανών εθνικιστών στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία – Υποκινούμενοι από την κυβέρνηση Μίτσκοσκι ζητούν την αποχώρηση των Ελλήνων από τη Μακεδονία

Ακραίοι φιλοσκοπιανοί εθνικιστές πολλαπλασιάζονται με ανησυχητικούς ρυθμούς στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ενισχυμένοι από τη νέα κυβέρνηση του Κρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος προωθεί εθνικιστικές θέσεις. Τα ακραία αυτά στοιχεία ζητούν την αποχώρηση των Ελλήνων από τη Μακεδονία, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι οι «Σκοπιανοί» είναι οι νόμιμοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συντονιστικό ρόλο στην επικίνδυνη αυτή κίνηση έχει αναλάβει η Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία κατέβηκε υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα DEB, ένα πολιτικό σχήμα που συνδέεται με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Η δράση της έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τη στήριξη κύκλων που τάσσονται υπέρ της αποσχιστικής ρητορικής.

Μάλιστα, πρόσφατα σημειώθηκε νέο περιστατικό έντασης κατά τη διάρκεια πανηγυριού στο χωριό Τοιχιό Καστοριάς. Όπως καταγγέλλει ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης, στο πανηγύρι πρωταγωνίστησε ο παπάς της περιοχής, ο οποίος ανοιχτά ζήτησε την αποχώρηση των Ελλήνων από τη Μακεδονία. Ο καθηγητής ανάρτησε σχετικό βίντεο από το συμβάν, το οποίο προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα του πώς τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία αψηφούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργώντας ανησυχίες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Διαβάστε το πριν το κατεβάσουν! Μάθανε πως…και πλάκωσαν οι…. Φιλοσκοπιανό γλέντι στο χωριό Τοιχιό της Καστοριάς! Πρωτοστατεί ο παπάς του χωριού, που δηλώνει ανερυθρίαστα “να φύγουν οι Έλληνες από τη Μακεδονία”! Ξεσάλωσαν οι φιλοσκοπιανοί, την ώρα που οι “Έλληνες” κρατούντες καθεύδουν τον νήδυμον” ( κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου) και δίνουν χρυσά κλειδιά στην ΠτΔ. Είναι που η συμφωνία των Πρεσπών, που όλοι τη σέβονται και την τηρούν, θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Βασιλειάδης.

Δείτε το βίντεο



 
Top