Ο ύποπτος βιασμού μιλούσε "ακατανόητα γαλλικά"

Την Παρασκευή, οι υπηρεσίες διάσωσης ανταποκρίθηκαν σε κλήση έκτακτης ανάγκης στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού και έγιναν δεκτοί με μια «σκηνή φρίκης» αφού βρήκαν ένα θύμα βιασμού σχεδόν ξυλοκοπημένο μέχρι θανάτου μέσα σε ένα διαμέρισμα.

Οι διασώστες ανταποκρίθηκαν σε κλήση έκτακτης ανάγκης από τον σύντροφο της γυναίκας, ο οποίος είπε ότι κινδύνευε. Οι πυροσβέστες ανακάλυψαν μια «αναίσθητη γυναίκα» η οποία ήταν «εν μέρει ξεγυμνωμένη με το εσώρουχο και το παντελόνι της». Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος και υπέφερε από σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα, συμπεριλαμβανομένων μώλωπες, εκδορές δέρματος και σημάδια στραγγαλισμού. Το στόμα και η μύτη της ήταν επίσης ματωμένα.

Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα, οι πυροσβέστες εντόπισαν τον άνδρα που κατηγορείται για τον βιασμό του θύματος, ο οποίος προσπάθησε αμέσως να διαφύγει, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα JDD . Οι πυροσβέστες υπέταξαν τον άνδρα μετά από «πολύ ισχυρή αντίσταση», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Η αστυνομία έφτασε λίγο αργότερα και τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος μιλούσε «ακατανόητα γαλλικά» και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για το τι είχε συμβεί.

Το θύμα παραμένει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο σύντροφος της γυναίκας, που ζει στο Aix-en-Provence, είπε ότι ήταν στο τηλέφωνο με τη σύντροφό του όταν άκουσε την επίθεση να ξετυλίγεται. Επικοινώνησε αμέσως με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Οι μετανάστες και οι αλλοδαποί ευθύνονται για ένα τεράστιο μερίδιο της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών στη Γαλλία. Όπως έχει  αναφέρει προηγουμένως το Remix News , οι βιασμοί έχουν εκτοξευθεί στη Γαλλία παράλληλα με τη μαζική μετανάστευση, με τη  συντριπτική πλειονότητα των υπόπτων να είναι αλλοδαποί . Τώρα, σε ορισμένες πόλεις, οι Γαλλίδες φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους, και μερικές δέχονται ακόμη και επιθέσεις επειδή  απλώς φορούν ένα φόρεμα που οι ξένοι άνδρες θεωρούν ότι είναι πολύ κοντό .

Η γαλλική φεμινιστική κολεκτίβα Collectif Némésis εκθέτει ενεργά τους κινδύνους που εγκυμονεί η μαζική μετανάστευση και η επιδείνωση της κατάστασης για τις δυτικές γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα. Πολλές από τις γυναίκες που ανήκουν στην ομάδα έχουν  παραδώσει προσωπικές μαρτυρίες  για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που έχουν υποστεί, ειδικά από Βορειοαφρικανούς, γνωστούς και ως Μαγκρέμπι.

 
Top