Σκοπός της μελέτης που ανατέθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να βοηθήσει τη γεωργία της ΕΕ να επιβιώσει από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Το Πεντάγωνο ανέθεσε πρόσφατα μια μελέτη για την ανάλυση των επιπτώσεων ενός πυρηνικού πολέμου στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων, με σκοπό την αξιολόγηση των επιπτώσεων στη γεωργία. Η μελέτη χρησιμοποιεί το λογισμικό AgriShock, το οποίο αναπτύχθηκε για να προσομοιώσει τις συνέπειες πυρηνικών επιθέσεων στην γεωργία, όπως η ραδιενεργή μόλυνση, η μόλυνση του νερού και οι επιπτώσεις στους ζωντανούς οργανισμούς και το εργατικό δυναμικό.

Αρχικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το AgriShock θα χρησιμοποιηθεί τώρα για να αναλύσει τις συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου σε περιοχές πέρα από την Ανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ρωσία, περιοχές που περιλαμβάνονται σε στρατηγικά σχέδια πολέμου των ΗΠΑ. Το έργο διευθύνεται από το Σώμα Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ERDC, και η Terra Analytics, μια εταιρεία με έδρα το Κολοράντο που ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, έχει επιλεγεί ως βασικός ανάδοχος.

Η ανακοίνωση του Πενταγώνου δεν διευκρινίζει πώς θα χρησιμοποιηθεί η έρευνα, αλλά η εντολή έρχεται σε μια χρονική συγκυρία αυξημένων ανησυχιών για πυρηνικές συγκρούσεις λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση κρίσης, και οι New York Times ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ έχουν συντάξει ένα νέο δόγμα πυρηνικών στρατηγικών που περιλαμβάνει προετοιμασία για συντονισμένες πυρηνικές αντιπαραθέσεις με χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα.

Η μελέτη που διεξάγεται από το Πεντάγωνο αποσκοπεί στην κατανόηση των μακροχρόνιων επιπτώσεων ενός πυρηνικού πολέμου στην παγκόσμια γεωργία και τροφή, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τέτοιες κρίσεις και την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων σε επίπεδο παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων.φτιαξε μου εναν τιτλο

 
Top