Η Όλγα Κεφαλογιάννη επανέρχεται δυναμικά στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά για την αδιανόητη σπατάλη δημοσίου χρήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ιαπωνία. Μετά το σκάνδαλο με την αγορά περσικών χαλιών αξίας 17.890 ευρώ από τη Δέσποινα Μοιραράκη, η υπουργός Τουρισμού φαίνεται να ξεπέρασε κάθε όριο, δαπανώντας το απίστευτο ποσό των 56.000 ευρώ για δώρα και μεταφορές – όλα πληρωμένα από την τσέπη του ελληνικού λαού, που ήδη ασφυκτιά κάτω από την αισχροκέρδεια και τα οικονομικά βάρη που του επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η Κεφαλογιάννη ξόδεψε 166,5 ευρώ για ένα «συμβολικό» δώρο εθιμοτυπίας που θα προσφερθεί στην πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας. Όμως, το πραγματικό σοκ έρχεται από το εξωφρενικό ποσό των 27.760 ευρώ που δαπανήθηκε για τη μεταφορά 70 εκθεμάτων της έκθεσης φωτογραφίας McCabe και την αποστολή 550 αντιγράφων του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία». Η σπατάλη συνεχίζεται με άλλα 26.880 ευρώ για τη μεταφορά 500 αντιγράφων του ίδιου βιβλίου – χρήματα που ο απλός πολίτης δεν μπορεί καν να φανταστεί να διαθέτει σε μια ολόκληρη ζωή.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που ο Έλληνας πολίτης στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας, της αύξησης των τιμών και της γενικότερης οικονομικής πίεσης. Αντί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις, η υπουργός Τουρισμού φαίνεται να λειτουργεί με πλήρη αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Τα ταξίδια, οι σπατάλες και η προκλητική χρήση του δημοσίου χρήματος επιβεβαιώνουν την ανικανότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν.

Είναι σαφές ότι οι πολίτες αξίζουν περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από τους εκπροσώπους τους, ειδικά σε μια περίοδο όπου το εισόδημα του μέσου Έλληνα δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά. Η σπατάλη της Κεφαλογιάννη είναι άλλο ένα παράδειγμα της αποκοπής των κυβερνητικών στελεχών από την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας πως οι πολίτες είναι εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό για την ασυδοσία των "εκλεκτών" της κυβέρνησης.

www.molwnlave.net

 
Top