Το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (28/9) στην περιοχή του Ρουρ της Γερμανίας προκαλεί σοκ και φρίκη. Ένας παράνομος μετανάστης από τη Συρία, οπλισμένος με μασέτα, προκάλεσε τρόμο στους πολίτες, τραυματίζοντας συνολικά 31 άτομα, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά. Ο δράστης όχι μόνο επιτέθηκε σε αθώους ανθρώπους, αλλά έβαλε επίσης φωτιές σε σπίτια, αναγκάζοντας τους πολίτες να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Η βία συνεχίστηκε καθώς ο άνδρας έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε καταστήματα, εντείνοντας τον πανικό. Οι πυροσβεστικές αρχές ανέφεραν ότι οι πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν γύρω στις 5:10 το απόγευμα στο Essen-Altenessen, όταν ο άνδρας έβαλε φωτιά σε κτίρια κατοικιών. Ακολούθησαν κι άλλες επιθέσεις και εμπρησμοί σε σπίτια, επιτείνοντας τον τρόμο στην περιοχή.


Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο για να περιορίσουν την κατάσταση και να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες.

Δραματικές εικόνες δείχνουν γονείς να παραδίδουν τα παιδιά τους από τα παράθυρα προκειμένου να γλιτώσουν. 

Ο άνδρας μπήκε ξανά στο φορτηγάκι του, οδήγησε στην Katernberger Straße, και έπειτα το έριξε στη βιτρίνα ενός μανάβη.

Μάλιστα, αμέσως μετά έκανε όπισθεν και έπεσε ξανά πάνω στην πρόσοψη του καταστήματος.

Ο οδηγός στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς ένα άλλο κατάστημα στην Katernberger Strasse. Αυτή τη φορά βγήκε έξω και έβγαλε μια μαχαίρα.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν τον δράστη να απειλεί με το όπλο ανθρώπους στη γειτονιά του. Οι περαστικοί φαίνεται ότι τον κράτησαν σε απόσταση πετώντας του αντικείμενα.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη, σύμφωνα με την BILD, λίγα μόλις μέτρα από το μανάβικο. Είχε εγκαύματα στα χέρια του.

 
Top