Φορτίο 200 βαλλιστικών πυραύλων Fateh-360 παρέδωσε το Ιράν στην Ρωσία – Το Κίεβο φοβάται νέο κύμα επιθέσεων
Θορυβημένες ΗΠΑ και Βρετανία από τη νέα αυτή εξέλιξη

Η είδηση ότι το Ιράν παρέδωσε στη Ρωσία φορτίο 200 βαλλιστικών πυραύλων τύπου Fateh-360 έχει προκαλέσει ανησυχία, ειδικά στην Ουκρανία, καθώς ενδέχεται να προμηνύει νέο κύμα επιθέσεων. Οι πύραυλοι Fateh-360 είναι μια προηγμένη βαλλιστική πλατφόρμα μικρού βεληνεκούς, γνωστή για την ακρίβεια και τη δυνατότητά της να χτυπάει στόχους με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Το Κίεβο ανησυχεί για το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους σε μαζικές επιθέσεις κατά ουκρανικών πόλεων και υποδομών, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στο πεδίο της σύγκρουσης.

Η συνεργασία Ιράν-Ρωσίας στον στρατιωτικό τομέα έχει ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, με το Ιράν να κατηγορείται συχνά ότι παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία, όπως και drones. Το νέο αυτό φορτίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη δυναμική των συγκρούσεων, ενώ δημιουργεί περαιτέρω ένταση στις διεθνείς σχέσεις, καθώς η Ουκρανία ζητά μεγαλύτερη υποστήριξη από τη Δύση για την άμυνά της.

 
Top