Οι δύο άνδρες έβγαλαν ένα όπλο και ένα μαχαίρι και βίασαν τον άνδρα ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα μπαρ με φίλους

Ο Μοχάμεντ και ο Τζαλάλ, δύο Μαροκινοί υπήκοοι, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών ο καθένας, με το ένα τρίτο της ποινής με αναστολή, για τον βιασμό ενός νεαρού άνδρα υπό την απειλή όπλου ενώ απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με φίλους στην πλατεία της Λιέγης.

Σε αντίθεση με τις επιθυμίες της εισαγγελίας, το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες για απαγωγή, ομοφοβία και ρατσισμό. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι εγκληματικές πράξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τέτοιες, επειδή οι ύποπτοι κράτησαν το θύμα στην τουαλέτα και το έκαναν να φωνάξει «Vive le Maroc», που μεταφράζεται σε «Ζήτω το Μαρόκο».

Στις 25 Νοεμβρίου 2023, γύρω στις 4:00 π.μ., ενώ περιπολούσε στην πλατεία της Λιέγης, η αστυνομία σταμάτησε από έναν νεαρό άνδρα στη rue du Pot d'Or, ο οποίος τους είπε ότι είχε βιαστεί. Εξήγησε ότι είχε πάει σε ένα καφέ με φίλους για να γιορτάσει ένα από τα γενέθλιά τους και μόλις έφτασαν, δύο άνδρες τους ακολούθησαν στις τουαλέτες.


Ο Μοχάμεντ φέρεται να έκανε μια χειρονομία που μιμείται τη χρήση ναρκωτικών, την οποία τα κορίτσια απέρριψαν. Η καταγγέλλουσα, όμως, δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται τη σημασία της χειρονομίας. Μετά την αρχική αντίδραση, ο Μοχάμεντ φέρεται να υποστήριξε ότι η χειρονομία δεν είχε την έννοια που νόμιζαν, προσπαθώντας ίσως να μειώσει τη σοβαρότητα της πράξης του ή να την παρουσιάσει με διαφορετικό τρόπο.

Όταν τα δύο κορίτσια μπήκαν στην τουαλέτα για να πάνε στο γυναικείο μπάνιο, ο Μοχάμεντ άρπαξε τον νεαρό από την κουκούλα του φούτερ του, βάζοντας το χέρι του στο στόμα του για να τον εμποδίσει να φωνάξει και τον οδήγησε στην ανδρική τουαλέτα. Στο σημείο εκείνο ένας από τους πρωταγωνιστές έβγαλε όπλο. Εμφανίστηκε επίσης ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια, οι δύο καταδικασθέντες μετανάστες ανάγκασαν τον νεαρό να κάνει στοματικό σεξ σε καθέναν από αυτούς, χτυπώντας τον, προσβάλλοντάς τον και αναγκάζοντάς τον να φωνάξει «Vive le Maroc». Οι δύο άνδρες κινηματογράφησαν αυτή την πράξη με τα τηλέφωνά τους.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν γρήγορα από την αστυνομία.

Ένας από αυτούς δήλωσε ότι ήταν το νεαρό θύμα που τους είχε όντως κακοποιήσει σεξουαλικά. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό, καθώς το βίντεο που ανακτήθηκε από την αστυνομία απέδειξε την εκδοχή του θύματος για τα γεγονότα.

 
Top