Η αγορά των δύο περσικών χαλιών από τη Δέσποινα Μοιραράκη για το υπουργικό γραφείο της Όλγας Κεφαλογιάννη μέσω απευθείας ανάθεσης, έναντι 17.980 ευρώ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του υψηλού κόστους και της χρήσης δημόσιου χρήματος. Τα χαλιά είναι χειροποίητα, κατασκευασμένα από μαλλί και μετάξι, με λεπτομερείς διαστάσεις και περιγραφές, ενώ το ύψος της δαπάνης θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής πίεσης για πολλούς πολίτες.

Το γεγονός ότι η αγορά έγινε με δημόσιο χρήμα και μέσω απευθείας ανάθεσης, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Τουρισμού, ειδικά σε μια εποχή που πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Αυτή η κίνηση εκλαμβάνεται ως προκλητική από κάποιους, οι οποίοι θεωρούν ότι σε τέτοιες εποχές θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στις δημόσιες δαπάνες.

Στο δημόσιο έγγραφο της αγοράς των δύο χαλιών έναντι 17.980 ευρώ υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού και συγκεκριμένα:

1) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².

2) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

Το δίνει από τον προϋπολογισμό του υπουργείου η Όλγα Κεφαλογιάννη κοντά 18.000 ευρώ για δύο χαλιά το λες και πρόκληση στις δύσκολες εποχές που βιώνουν εκατομμύρια οικογένειες.

 
Top