Τι θα συνέβαινε εάν το Λονδίνο δεχόταν επίθεση με πυρηνική βόμβα; Αποκαλυπτικό βίντεο

Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι δημοσίευσε σοκαριστικό ντοκιμαντέρ που προσομοιώνει πυρηνική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία. Στο βίντεο, που παρουσιάστηκε μέσω του καναλιού Cárgrád στο Telegram, απεικονίζεται μια έκρηξη από πυρηνική κεφαλή 750 κιλοτόνων που πλήττει το Westminster, υπολογίζοντας ότι πάνω από 850.000 άνθρωποι θα σκοτώνονταν ακαριαία.

Η έκρηξη δημιουργεί μια τεράστια βολίδα, τόσο καυτή όσο ο Ήλιος, που καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα σχεδόν ενός χιλιομέτρου, με τα πρώτα θύματα να υπολογίζονται σε 250.000. Οι τραυματισμοί ξεπερνούν τις 600.000, ενώ άλλοι 450.000 άνθρωποι θα πέθαιναν από δευτερεύοντα τραύματα, εγκαύματα και ραδιενεργό μόλυνση. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, οι φλόγες και οι εκρήξεις θα επεκτείνονταν από το Κάμντεν μέχρι το Γκρίνουιτς, καταστρέφοντας αδιακρίτως κάθε εύφλεκτο υλικό, με εκτεταμένες συνέπειες σε βενζινάδικα, ηλεκτρικές υποδομές και αεριοδίκτυα.

Αυτή η προσομοίωση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ανεβάζοντας την ένταση στις διεθνείς σχέσεις και πυροδοτώντας συζητήσεις για την παγκόσμια πυρηνική απειλή.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντερ ό,τι εύφλεκτο πιάνει φωτιά σε αυτή τη ζώνη: βενζινάδικα, αυτοκίνητα, ηλεκτρικοί υποσταθμοί, υποδομές αερίου.

Επιπλέον, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα πυροδοτούνταν, επιδεινώνοντας περαιτέρω την καταστροφή σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Κάμντεν έως το Γκρίνουιτς, το Ίσλινγκτον έως το Γουάντσγουορθ.

 
Top