Στην εικοστή τρίτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, υπάρχουν περισσότερα από αρκετά στοιχεία για να εξαχθούν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα και ποιος είναι υπεύθυνος.

Τα περισσότερα από τα βασικά στοιχεία είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Μερικά από αυτά τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν στα «εναλλακτικά» μέσα, καθώς όλο αυτό το περιεχόμενο λογοκρίνεται αυστηρά στα κορυφαία και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Κάθε απόπειρά τους να δημοσιεύσουν αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι είναι μια «θεωρία συνωμοσίας», παρόλο που η «επίσημη» έκδοση είναι γεμάτη τρύπες και δεν μπορεί να εξηγήσει, για παράδειγμα, γιατί ο πύργος 7 του WTC κατέρρευσε κατά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη .

Είναι επίσης γνωστό σήμερα ότι την επίθεση παρακολουθούσαν πολλοί Ισραηλινοί πράκτορες, οι οποίοι προφανώς την περίμεναν εκ των προτέρων.

Οι αποκαλούμενοι « ισραηλινοί που χορεύουν » αφέθηκαν ελεύθεροι από Αμερικανούς ερευνητές κατόπιν εντολής της κορυφής.


Ως εκ τούτου, πολλά περιστασιακά στοιχεία υποδηλώνουν ότι το Ισραήλ και οι μυστικές υπηρεσίες του ήταν στην πραγματικότητα πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου , πιθανώς σε συνδυασμό με τμήματα του «βαθούς κράτους» των ΗΠΑ.

Αυτό ισχύει σήμερα, όταν βλέπουμε πώς το Ισραήλ, σαν παράσιτο, χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαπράξει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων και όταν είναι προφανές τι είδους λογοκρισία ασκούν οι ευρωπαϊκές χώρες λόγω της δημόσιας υποστήριξης οι Παλαιστίνιοι.

Αλλά σε όλες τις ιστορίες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το βασικό ερώτημα που έχει εγείρει αμφιβολίες από την αρχή είναι ο ισχυρισμός ότι οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας των αεροπλάνων που έπεσαν πάνω τους.

Πολλοί ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν εντελώς αδύνατο και ότι ακόμη και η χυμένη κηροζίνη δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια κατάρρευση. Τι μπορεί λοιπόν να το προκαλεί;

Πολλά άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα έχουν δημοσιευτεί στο Unz Review, θα συνοψίσουμε μόνο μερικά από τα βασικά σημεία και το άρθρο είναι εξοπλισμένο με μαρτυρίες ανθρώπων που εξακολουθούν να αναζητούν την αλήθεια σχετικά με αυτές τις επιθέσεις σε διάφορες ενώσεις στις ΗΠΑ σήμερα .

Μια πολύ ασυνήθιστη ενέργεια πυρκαγιάς
Πηγή: Screenshot, X

Δρ. Ο Steven E. Jones , καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Brigham Young , ανακάλυψε βασικά στοιχεία το 2007 ενώ ερευνούσε δείγματα σκόνης από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (WTC). Τα δείγματα συλλέχθηκαν αμέσως μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, από το παχύ στρώμα σκόνης που κάλυπτε την τοποθεσία του WTC και μεγάλο μέρος του κάτω Μανχάταν .

Ο Τζόουνς βρήκε μικροσκοπικά κομμάτια από έναν εξωτικό εμπρηστικό παράγοντα γνωστό ως therm t , ο οποίος μπορούσε να κόψει το ατσάλι σαν ένα καυτό μαχαίρι μέσα στο βούτυρο. Ο θερμίτης καίγεται σε θερμοκρασία ~5.000 °C. Το κύριο προϊόν της αντίδρασης είναι ο λιωμένος σίδηρος.

Το τερμικό διαφέρει από τον πιο γνωστό συγγενή του θερμίτη στο ότι περιέχει θείο, το οποίο μειώνει το σημείο τήξης του σιδήρου και επιταχύνει την αντίδραση. Η παρουσία θείου και αλουμινίου ήταν το κλειδί για τις θερμές. Ο Τζόουνς το αποκάλεσε «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» . (Dr. Steven E. Jones, Revisiting 9/11/2001. Using the Scientific Method, 2007)

Ο Τζόουνς βρήκε επίσης πολλές μικροσκοπικές μικροσφαίρες σιδήρου (έως 0,05 vol%) στη σκόνη, απόδειξη ότι μεγάλες ποσότητες χάλυβα WTC είχαν λιώσει. Η διάμετρος των σφαιριδίων κυμαινόταν από ένα μικρό έως 1,5 mm. Όταν ο Τζόουνς έλαβε κάποιο εμπορικά διαθέσιμο θερμικό και έκοψε με αυτό μια ατσάλινη πλάκα, η αντίδραση παρήγαγε έναν έντονο πίδακα λιωμένων σταγονιδίων που ψύχονταν σε μικροσφαίρες σιδήρου, όπως και οι μπάλες σκόνης.

Άλλες μελέτες για τη σκόνη του WTC έχουν επίσης αναφέρει μικροσφαιρίδια σιδήρου. (Heather A. Lowers and Gregory P. Meeker, Particle Atlas of World Trade Center Dust, που δημοσιεύτηκε στη διεύθυνση https://pubs.usgs.gov/of/2005/1165/508OF05-1165.html , βλ. επίσης Εκτίμηση Ζημιών: 130 Liberty Street Property.

Ο Jones και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι ο θερμίτης/θερμίτης θα μπορούσε να γίνει πιο εκρηκτικός με τη μείωση του μεγέθους των σωματιδίων των συστατικών. Αυτό το πιο αντιδραστικό είδος είναι γνωστό ως υπερθερμικό ή νανοθερμικό. (Niels H. Harrit et al., Active Thermitic Material Discovered in Dust from the 9/11 World Trade Centre Catastrophe, 2009)

Υπήρξαν και άλλες αποκαλύψεις. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πόσο πολύ είχε «προχωρήσει» η ανάπτυξη του termat μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Jones & Co. έμαθαν ότι μια μορφή υγρού διαλύματος-γέλης νανοθερμικού μπορεί να εφαρμοστεί στον χάλυβα απλά ψεκάζοντάς τον ή βάφοντάς τον.

Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί εμπειρογνώμονες θα μπορούσαν να προετοιμάσουν τους Δίδυμους Πύργους για κατεδάφιση απαρατήρητα κατά την ενημέρωση των ανελκυστήρων, την αναβάθμιση της πυροπροστασίας ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της τακτικής συντήρησης του WTC  . Επίσης, δεν χρειάστηκε να καλωδιωθεί ολόκληρο το κτίριο.

Η ανάφλεξη μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως με έναν ειδικά σχεδιασμένο θερμοστατικό αναφλεκτήρα που ενεργοποιείται από ραδιοσήμα. Μόλις ο θερμίτης αναφλεγεί, η αντίδραση συνεχίζεται από μόνη της. (Kevin R. Ryan, The Top Ten Connections between NIST and Nano-thermites, 2 Ιουλίου 2008)

Όλα αυτά ταιριάζουν με πολλές αφηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων για τις εκρήξεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι σύμφωνο με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών της Νέας Υόρκης, των πρώτων βοηθών και των συνεργείων καθαρισμού που ανέφεραν μεγάλες ποσότητες λιωμένου χάλυβα στο σημείο. Όπως είπε ένας από τους πυροσβέστες: «Ο λιωμένος χάλυβας κυλούσε μέσα από τα κανάλια σαν σε χυτήριο...»

(David Ray Griffin, The New Pearl Harbor revisited, 2008, σελ. 31-37· Mark H. Gaffney, The 9/11 Mystery Plane, 2008, σελ. 132-139· Graeme MacQueen, 118 Witnesses: Testim Coudney Η μαρτυρία των πυροσβεστών για εκρήξεις στους Δίδυμους Πύργους

Πηγή: Screenshot, X

Οι πυρκαγιές σε γραφεία και κτίρια δεν φθάνουν σε θερμοκρασίες αρκετά υψηλές για να λιώσουν τον χάλυβα, ο οποίος έχει σημείο τήξης 2500°F . Επίσης, δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά ή συνδυασμός υλικών στο WTC που θα μπορούσε να πλησιάσει αυτή τη θερμοκρασία.

Αν και η καύση καυσίμου αεριωθουμένων αναφέρεται συχνά (και εσφαλμένα) ως η αιτία της κατάρρευσης του WTC, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το καύσιμο αεριωθουμένων είναι ουσιαστικά κηροζίνη και δεν καίγεται σε αέρα πάνω από 1832 °C , πολύ κάτω από τη θερμοκρασία τήξης του χάλυβα.

Λίγο μετά την κατάρρευση των πολυκατοικιών, έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν το Μανχάταν . Οι πυροσβέστες ψέκασαν εκατομμύρια γαλόνια νερού στα ερείπια του WTC που σίγουν για να σβήσουν τις φλόγες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό είναι σύμφωνο με την καύση των θερμών, η οποία περιέχει το δικό της χημικά δεσμευμένο οξυγόνο. Επομένως, μια θερμική φωτιά δεν μπορεί να σβήσει με ασφυξία και θα καεί ακόμα και κάτω από το νερό.

Έκανε τόσο ζέστη στο χώρο του WTC που οι λαστιχένιες μπότες των εργαζομένων έλιωσαν. Τα σκυλιά έρευνας και διάσωσης που εισήχθησαν για να βοηθήσουν στην εύρεση επιζώντων υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και τρία σκυλιά πέθαναν. Πόσο καυτός ήταν ο σωρός των ερειπίων;

Λάβαμε την εκτίμηση στις 16 Σεπτεμβρίου 2001, όταν η NASA έκανε μια πτήση με το υπέρυθρο φασματόμετρο (AVIRIS) και ανίχνευσε θερμοκρασία επιφάνειας έως και 1376 °C. Η θερμοκρασία κάτω από το σωρό ήταν αναμφίβολα πολύ υψηλότερη. ( https://pubs.usgs.gov/of/2001/ofr-01-0429/thermal.r09.html )

Έκανε πολύ ζέστη σε αυτό το μέρος για πέντε μήνες. Το λιωμένο χάλυβα αναφέρθηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2002, όταν τα συνεργεία καθαρισμού έφτασαν τελικά στον πάτο της μπανιέρας του WTC. (Jennifer Lin, «Recovery Worker Reflects on Months Spent at Ground Zero», Knight-Ridder Newspapers, 29 Μαΐου 2002)

Η ανακάλυψη του θερμικού στη σκόνη του WTC θα έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδα ειδήσεων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, τα αμερικανικά ΜΜΕ ήταν κωφάλαλα σε αυτό το θέμα. Γιατί; Εάν οι μουσουλμάνοι τζιχαντιστές ήταν πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου , γιατί να λογοκρίνουν τα μέσα ενημέρωσης αυτή την πρωτοποριακή ιστορία; Ο μόνος εύλογος λόγος για την άρνησή της ήταν να αποτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας του τι πραγματικά συνέβη. Από τότε, η γενική λογοκρισία είναι ο κανόνας.

Η συγκάλυψη δεν περιορίστηκε ούτε στα μέσα ενημέρωσης. Μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης, ο Λευκός Οίκος GW Bush διόρισε διστακτικά μια κυβερνητική υπηρεσία, το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), για να ερευνήσει και να εξηγήσει την κατάρρευση του WTC.

Ο οργανισμός δημοσίευσε τα ευρήματά του το 2005 . Στην τελική έκθεση, το NIST δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν βρήκε στοιχεία ότι το WTC κατεδαφίστηκε. Η πολυμερής έκθεση 10.000 σελίδων δίνει την εντύπωση μιας ενδελεχούς έρευνας. Αλλά μια προσεκτική ανάγνωση δείχνει ότι το NIST δούλευε αντίστροφα, αναζητώντας στοιχεία για να υποστηρίξει το προκατειλημμένο συμπέρασμα ότι η κατάρρευση του WTC προκλήθηκε από αεροπορικά χτυπήματα και πυρκαγιές γραφείων. Με αυτόν τον τρόπο, η NIST απέρριψε μια σειρά από ανταρτήματα.

Χωρίς αμφιβολία, αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν κατακλύσει το NIST με επικριτικά σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την έκθεσή του. Το κοινό ήθελε να μάθει: Στην πραγματικότητα οι επιστήμονές σας έψαχναν για εκρηκτικά; Αν ναι, πού είναι το νόημα;

Το 2006 , ο οργανισμός δημοσίευσε μια εξήγηση στον ιστότοπό του. Η NIST παραδέχτηκε ότι δεν έψαξε για υπολείμματα εκρηκτικών. (Βλ. Ερώτηση #29: https://www.nist.gov/world-trade-center-investigation/study-faqs/wtc-tow... )

Αυτή η παραδοχή ήταν μοιραία για την αξιοπιστία του οργανισμού και αποκάλυψε ότι η έκθεση NIST δεν ήταν αξιόπιστη . Η αναζήτηση θερμικών αναφλεκτών και εκρηκτικών είναι συνήθης πρακτική στις έρευνες πυρκαγιάς. Απαιτείται από το εθνικό πρότυπο. (NFPA 921)

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και η επίθεση στο WTC στη Νέα Υόρκη
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και η επίθεση στο WTC στη Νέα Υόρκη. Πηγή: Screenshot, X

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η περίφημη ιστορία για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τους δεκαεννέα φανατικούς Άραβες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εξώφυλλο: μια ταπισερί από ψέματα .

Δεν υπήρχε περίπτωση οι ξένοι τζιχαντιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στο WTC για να προετοιμάσουν εκρηκτικά εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Αλ Κάιντα να είχε φτιάξει έναν τερμίτη σε μια σπηλιά στο Αφγανιστάν. Είναι ένας εύφλεκτος παράγοντας υψηλής τεχνολογίας που το 2001 μόνο λίγες χώρες μπορούσαν να παράγουν, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ στην κορυφή της λίστας.

Ο Σέρλοκ Χολμς είπε στον Γουάτσον : Μόλις αποκλείσετε το αδύνατο, η αλήθεια πρέπει να παραμείνει.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι πιθανώς η πραγματική αλήθεια, ή ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής αλήθειας, για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου , αλλά λόγω της άτυπης λογοκρισίας και της «αυτολογοκρισίας» των ρεπόρτερ και των συντακτών, δεν υπάρχουν «κύρια μέσα ενημέρωσης» θα το δημοσιεύσει.

 
Top