Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο κανάλι YouTube «Dialogue Works», ο Σκοτ Ρίτερ, πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έκανε μια συγκλονιστική δήλωση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Ρίτερ υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν άλλους 100.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον θάνατο μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024. Κατά τον ίδιο, αυτή η στρατηγική αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να διασωθεί το «πολιτικό πρόσωπο» των αμερικανικών ελίτ, δεδομένου ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία φαίνεται να έχει ήδη χαθεί από την πλευρά της Ουκρανίας.

Ο Ρίτερ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να αναγνωρίσει δημόσια αυτή την αποτυχία λόγω της προεκλογικής περιόδου. Επεσήμανε ότι η απόφαση για την πορεία της σύγκρουσης θα ληφθεί πιθανότατα μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ο πρώην αξιωματικός πιστεύει ότι οι αμερικανικές ελίτ γνωρίζουν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τη σύγκρουση, αλλά συνεχίζουν να την υποστηρίζουν για πολιτικούς λόγους.

Η εκλογική μάχη μεταξύ της νυν αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, η οποία εκπροσωπεί το Δημοκρατικό Κόμμα, και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έχει ως βασικό θέμα συζήτησης την εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Τραμπ υπόσχεται να τερματίσει άμεσα τη σύγκρουση εάν επανεκλεγεί, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν για την αδυναμία της να αντισταθεί αποτελεσματικά στη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, η Χάρις υπεραμύνθηκε του ρόλου των ΗΠΑ στην υποστήριξη της Ουκρανίας, τονίζοντας τη στρατιωτική βοήθεια που έχει παρασχεθεί στο Κίεβο και τον ειδικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι τον Φεβρουάριο του 2022 είχε παραδώσει ζωτικές πληροφορίες στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζει να επιδεινώνεται, με την Ουάσιγκτον να βρίσκεται σε κρίσιμη θέση, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της διαχείρισης των εξελίξεων στην Ουκρανία και των εσωτερικών πολιτικών διακυβεύσεων πριν τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

 
Top