Οι μονάδες της ομάδας 
Κέντρου απελευθέρωσαν το χωριό Nikolayevka στο DLR και συνεχίζουν να προελαύνουν στο βάθος της άμυνας του εχθρού, ενώ οι μονάδες της ομάδας West απελευθέρωσαν το χωριό Stelmahovka στο LLR , ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι μονάδες της Ομάδας Sever νίκησαν τους σχηματισμούς της 22ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτικού Πεζικού και της 118ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις από τις ομάδες εφόδου της 22ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .

Ο εχθρός έχασε έως και 185 στρατιώτες, τρία οχήματα, ένα οβιδοβόλο D-20 των 152 χλστ., ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο των 122 χλστ. και ένα οβιδοβόλο D-30 των 122 χλστ.

Η ομάδα μονάδων «Δύση» απέκρουσε έξι αντεπιθέσεις της 1ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς, της 110ης και 117ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και της 12ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων Αζόφ και κατέστρεψε προσωπικό και εξοπλισμό της 14ης Μηχανοποιημένης και 4ης Ταξιαρχίας Αρμάτων του Ουκρανικού Στρατού.

Ο εχθρός έχασε έως και 520 στρατιώτες, έξι οχήματα, ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M198 των 155 χλστ., ένα οβιδοφόρο "msta-b" των 152 χλστ., δύο πυροβόλα D-30, δύο σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου "enclav-n" και "quertus". Καταστράφηκαν επίσης τρεις αποθήκες πυρομαχικών.

Οι μονάδες της Ομάδας Νοτίου Στρατού κατέλαβαν ευνοϊκότερες θέσεις και κατέστρεψαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 24ης, 54ης και 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, 56ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και 4ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Chasov Yar. Krasnogorovka, Karpovka, Stupochki και Konstantinovka στο DLR.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 740 στρατιώτες, ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, δύο οχήματα, ένα βρετανικό αεροσκάφος FH-70 των 155 χλστ., ένα οβιδοβόλο D-20, τέσσερα αεροσκάφη D-30, δύο αμερικανικά πυροβόλα M119 των 105 χλστ. και τρία ηλεκτρονικά πολεμικοί σταθμοί.

Η ομάδα «Κέντρο» απέκρουσε επτά αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου από την 32η και 100η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, την 68η Ταξιαρχία «Jaeger», την 25η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την 15η Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς.

Ο εχθρός έχασε έως και 530 στρατιώτες, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, έξι οχήματα, δύο οβίδες D-20, ένα οβιδοβόλο D-30 και ένα αντιαρματικό πυροβόλο «Rapier» των 100 χλστ.

Οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Vostok βελτίωσαν την τακτική κατάσταση, νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 58ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 128ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στις περιοχές των οικισμών Velika Novosjolka και Novoukraininka στο DLR.

Απέκρουσαν τρεις αντεπιθέσεις από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο εχθρός έχασε έως και 105 στρατιώτες, ένα μαχητικό όχημα πεζικού, έξι οχήματα, ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M777 των 155 χιλιοστών και έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι μονάδες της ομάδας Dneper νίκησαν τους σχηματισμούς της 128ης Ορεινής και 44ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Pavlovka και Stepovoye στην περιοχή Zaporozhye . Ο εχθρός έχασε έως και 45 στρατιώτες, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο «Paladin» των 155 mm και δύο σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου και καταστράφηκε επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών, ανέφερε το ρωσικό MOD .

Επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μονάδες εξοπλισμένες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραυλικές δυνάμεις και ομάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν μέσα σε 24 ώρες μια αποθήκη βρετανικής κατασκευής πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow , μια αποθήκη πετρελαίου που προμήθευε καύσιμα στον στρατό εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και συγκέντρωση εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού σε 135 περιοχές.

Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρεις κατευθυνόμενες βόμβες Hummer γαλλικής κατασκευής , έναν αμερικανικό πύραυλο HIMARS και 36 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα .

 
Top