Tα μέλη του πληρώματος είχαν λάβει τα εμβόλια της AstraZeneca/Oxford

Ηανακοπή καρδιάς του 35χρονου πιλότου του επιβατικού αεροσκάφους της VoePass Linhas Aéreas που συνετρίβη στα περίχωρα του São Paulo το απόγευμα της Παρασκευής με αποτέλεσμα 61 άτομα της πτήσης 2283 να χάσουν τη ζωή τους είναι το η υπόθεση που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες όσο αφορά τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Ήδη από το καλοκαίρι του 2021 είχε υπάρξει οδηγία του Υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας για τον εμβολιασμό των πληρωμάτων.

Το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής>

Bραζιλία 26 May 2021. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστοτόπου aeroflap.com.br το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας προέβλεψε τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 για τους εργαζόμενους στα λιμάνια και τις αεροπορικές μεταφορές.

Από αυτό το βράδυ της Τρίτης (25), το υπουργείο άρχισε να στέλνει δόσεις εμβολιασμού σε περισσότερα από 202 άτομα από αυτές τις ομάδες προτεραιότητας σε όλες τις πολιτείες και την Ομοσπονδιακή Περιφέρεια.

Η δράση εντάσσεται στη στρατηγική του υπουργείου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας της νόσου και την προστασία των Βραζιλιάνων που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον ιό, ειδικά μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής στη χώρα.

Το αίτημα προτάθηκε μετά την επίσκεψη του υπουργού Marcelo Queiroga στο Maranhão την περασμένη Κυριακή (23).

Το εμβόλιο που προορίζεται για αυτούς τους εργαζόμενους είναι το εμβόλιο AstraZeneca/Oxford, που παράγεται από τη Fiocruz.

Θα διανεμηθούν παρτίδες για την πρώτη δόση του 100% των λιμενικών και του 78% των εργαζομένων στα αεροδρόμια.

Αυτοί οι εργαζόμενοι είχαν ήδη συμπεριληφθεί στις ομάδες προτεραιότητας που καθορίστηκαν από το Εθνικό Σχέδιο για τη Λειτουργία Εμβολιασμού κατά του Covid-19 (PNO), αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 227 χιλιάδες άτομα. Οι οδηγίες για την ανοσοποίηση αυτού του κοινού βρίσκονται στη 19η τεχνική έκθεση.

Ήδη από τις 23 Ιανουαρίου 2021 η VoePass Linhas Aéreas είχε ξεκινήσει να μεταφέρει δωρεάν εμβόλια για τον Covid-19 στο βορρά της χώρας

Το VoePass Linhas Aéreas άρχισε να συνεισφέρει στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Η εταιρεία έλαβε χθες 2244 δόσεις του εμβολίου Coronavac για μεταφορά, εκτός από υλικά και εξοπλισμό για εφαρμογή, μέσω της πτήσης που πραγματοποιεί η MAP.

Η εταιρεία διέθεσε το αεροσκάφος της στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για τη δωρεάν μεταφορά του εμβολίου Covid-19.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι δυνατό να ταξιδέψετε σε 33 προορισμούς που λειτουργεί η εταιρεία, σε όλες τις περιοχές της χώρας, συνεργαζόμενοι έτσι με τη μεγαλύτερη εμβέλεια της εκστρατείας εμβολιασμού μεταξύ των Βραζιλιάνων.

«Με την πανδημία, αρχίσαμε να διαθέτουμε τα επιβατικά αεροσκάφη μας για μεταφορά φορτίου. Τα αεροπλάνα μας καθιστούν δυνατό να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για εμβόλια», σχολιάζει ο Eduardo Busch, Διευθύνων Σύμβουλος της VoePass Linhas Aéreas-στο μέσον της photo.

Η εταιρεία διαθέτει στον στόλο της 13 αεροσκάφη ATR 72 και ATR 42.

Με 25 χρόνια δραστηριότητας, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον περιφερειακό τομέα με πιστοποίηση IOSA και είναι υπεύθυνη για την ολοκληρωμένη συντήρηση του στόλου της, έχοντας πιστοποίηση RBAC 145 από την ANAC – National Civil Aviation Agency, καθώς και πιστοποιημένη από την EASA (Ρυθμιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκή Ένωση).

Από την επανέναρξη των εργασιών στις 23 Ιουλίου, μετά από ένα διάστημα περίπου 3 μηνών με αναστολές πτήσεων λόγω της πανδημίας, η εταιρεία εργάζεται προγραμματισμένα για να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες προορισμών και συνδέσεων στους επιβάτες της, ακολουθώντας όλες τις συστάσεις και πρωτόκολλα υγιεινής, με ειδικά μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης αεροσκαφών.

H συντριβή

9 Αυγούστου 2024> Επιβατικό αεροσκάφος που μετέφερε 61 άτομα συνετρίβη στα περίχωρα του São Paulo το απόγευμα της Παρασκευής, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία Voepass.

Δραματικά πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την πτώση του αεροπλάνου και την κατεστραμμένη άτρακτό του στις φλόγες στο έδαφος.

«Η εταιρεία με λύπη ενημερώνει ότι και οι 61 επιβαίνοντες στην πτήση 2283 πέθαναν στο σημείο», ανέφερε η Voepass σε δήλωση, αναθεωρώντας τον αριθμό των νεκρών από τις αρχικές εκτιμήσεις για 62 νεκρούς. Στο πλοίο επέβαιναν 57 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το Voepass.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες», είπε επίσης στο CNN η Ana Cândida Briski, διευθύντρια επικοινωνίας της κοντινής πόλης Valinhos, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.

Στο σημείο της συντριβής εργάζονται δυνάμεις έκτακτης ανάγκης και διενεργείται έρευνα.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων δείχνουν ότι το ATR 72-500, ένα δικινητήριο στροβιλοκινητήριο αεροπλάνο, έπεσε 17.000 πόδια σε μόλις ένα λεπτό, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές γιατί. «Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για το πώς συνέβη το ατύχημα ή την τρέχουσα κατάσταση των επιβαινόντων», σύμφωνα με δήλωση της αεροπορικής εταιρείας Voepass.

VIDEO  από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συντριβή έδειξαν το αεροπλάνο να βγαίνει από τον ουρανό πριν χτυπήσει στο έδαφος καθώς οι άνθρωποι στη γειτονιά φώναζαν έντρομοι. Ένα άλλο βίντεο έδειξε τα συντρίμμια του αεροπλάνου να φλέγονται στο έδαφος.

 

Διακόπτοντας μια ομιλία σε μια απογευματινή ναυτική εκδήλωση  ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva cζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον προφανή θάνατο των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης.

«Θα ήθελα όλοι να σηκωθούν όρθιοι για να μπορέσουμε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή επειδή ένα αεροπλάνο μόλις συνετρίβη στην πόλη Vinhedo… και φαίνεται ότι όλοι πέθαναν», είπε, σε ένα βίντεο με τη δήλωσή του που κοινοποιήθηκε στο X.
Η πτήση αναχώρησε από το Cascavel, στην πολιτεία Parana της Βραζιλίας, και κατευθυνόταν προς το Guarulhos, στην πολιτεία São Paulo, όταν έχασε το σήμα λίγο πριν τις 13:30. τοπική ώρα (12:30 μ.μ. ET), σύμφωνα με τα στοιχεία του Flightradar24.

Άρχισε να χάνει υψόμετρο ενάμιση λεπτό πριν συντριβεί. Το αεροπλάνο ταξίδευε στα 17.000 πόδια μέχρι τις 1:21 μ.μ. τοπική ώρα, όταν έπεσε περίπου 250 πόδια σε 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκαρφάλωσε περίπου 400 πόδια σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα.

Οκτώ δευτερόλεπτα αργότερα, έχασε κάτι λιγότερο από 2.000 πόδια. Στη συνέχεια, σε περίπου ένα λεπτό, άρχισε να κατεβαίνει γρήγορα – περίπου 17.000 πόδια σε μόλις ένα λεπτό.

Η τελευταία μετάδοση δεδομένων από το αεροπλάνο έγινε στις 1:22 μ.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία εγγραφής από το Αεροναυτικό Μητρώο της Βραζιλίας, το αεροπλάνο της  Voepass Linhas Aéreas κατασκευάστηκε το 2010 και αγοράστηκε από την αεροπορική εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η VOEPASS Linhas Aereas σας ενημερώνει για ένα ατύχημα που αφορούσε την πτήση 2283 – αεροσκάφος PS – VPB, αυτή την έκτη ημέρα, 9 Αυγούστου, στην περιοχή Vinhedo/SP. Το αεροσκάφος αναχώρησε από το Cascavel/PR στις 11:46 με προορισμό το αεροδρόμιο Guarulhos, με 57 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

Η εταιρεία με λύπη ενημερώνει ότι και τα 61 άτομα που επέβαιναν στην πτήση 2283 πέθαναν τοπικά.

Αυτή τη στιγμή, η VOEPASS Linhas Aéreas δίνει προτεραιότητα στην παροχή απεριόριστης βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων και συνεργάζεται αποτελεσματικά με τις αρχές για την επίλυση των αιτιών του ατυχήματος.

 

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου Voepass που συνετρίβη σήμερα στο Vinhedo, με 61 νεκρούς

Ο κυβερνήτης της πτήσης 2283 της VoePass, Danilo Santos Romano, 35 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του ως συγκυβερνήτης του A320 στην Avianca. Μετά από τρία χρόνια, προήχθη σε συγκυβερνήτη του A330 και άρχισε να εκτελεί διεθνείς πτήσεις.

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης ήταν ο Humberto de Campos Alencar e Silva, 61 ετών, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Azul.

Το πλήρωμα περιλάμβανε επίσης την αεροσυνοδό Débora Soper Avila, 28 ετών, η οποία κατάγεται από το Rio Grande do Sul και ήταν στο VoePass για 18 μήνες, με προηγούμενη εμπειρία στην Avianca. Η Rubia Silva de Lima, 41 ετών, ήταν επίσης μέρος του πληρώματος.

Ο κυβερνήτης της πτήσης 2283 της VoePass, Danilo Santos Romano, 35 ετών-photo, ξεκίνησε την καριέρα του ως συγκυβερνήτης του A320 στην Avianca. Μετά από τρία χρόνια, προήχθη σε συγκυβερνήτη του A330 και άρχισε να εκτελεί διεθνείς πτήσεις.

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης ήταν ο Humberto de Campos Alencar e Silva, 61 ετών, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Azul.

Το πλήρωμα περιλάμβανε επίσης την αεροσυνοδό Débora Soper Avila, 28 ετών, η οποία κατάγεται από το Rio Grande do Sul και ήταν στο VoePass για 18 μήνες, με προηγούμενη εμπειρία στην Avianca. Η Rubia Silva de Lima, 41 ετών, ήταν επίσης μέρος του πληρώματος.

          

 
Top