Σοβαρή ήττα υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το χωριό Malaya Loknya στην περιφέρεια Kursk, καθώς οι στρατιώτες του μηχανοκίνητου τάγματος της ομάδας στρατευμάτων «North» της Ρωσίας εμπόδισαν την εισβολή τους. Οι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν αμυντικές θέσεις στο κτίριο της σωφρονιστικής αποικίας Νο. 11, μετατρέποντάς το σε ένα ισχυρό φρούριο που άντεξε για αρκετές ημέρες τις επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με σφοδρότητα, αλλά οι υπερασπιστές της Malaya Loknya κατάφεραν να προκαλέσουν σοβαρές απώλειες στον εχθρό. Συγκεκριμένα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου δέκα οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ καταγράφηκε και η απώλεια περίπου εκατό μαχητών.

Επίθεση σε Αποθήκη Πυρομαχικών

Πριν από αυτήν την επίθεση, ρωσικά πληρώματα drone ανατίναξαν μια αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών δυνάμεων στη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Η επιχείρηση αυτή ήταν καλά σχεδιασμένη, καθώς ο ρωσικός στρατός παρακολουθούσε την αποθήκη για τρεις ημέρες, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να καταστρέψει την αποθήκη, όταν δηλαδή είχε συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα πυρομαχικών.

Η απώλεια αυτής της αποθήκης είχε καταστροφικές συνέπειες για τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν την επίθεσή τους, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στην αντεπίθεση των Ρώσων.

 
Top