Η Βρετανική αστυνομία προσπαθεί να εξαπλώσει την επιρροή της σε χώρες που απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία λόγου.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου απειλεί ότι οι αρχές δεν θα διώξουν μόνο Βρετανούς πολίτες για υποκίνηση ταραχών στα social media, αλλά και Αμερικανούς πολίτες.

«Θα χρησιμοποιήσουμε την πλήρη ισχύ του νόμου. Είτε βρίσκεστε σε αυτή τη χώρα και διαπράττετε εγκλήματα στους δρόμους είτε στο εξωτερικό στο Διαδίκτυο, θα σας κυνηγήσουμε», είχε πει σε συνέντευξή του ο Αστυνομικός Επίτροπος του Μεγάλου Λονδίνου Μαρκ Ρόουλι .

Ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξένων πολιτών, όπως ο Έλον Μασκ, σε σχέση με τις ταραχές, όταν ο τυραννικός αστυνομικός διοικητής είχε απαντήσει:

«Το να είσαι πολεμιστής του πληκτρολογίου δεν σε προστατεύει από το νόμο. Μπορεί να είναι ένοχος για κατηγορίες για υποκίνηση ή υποκίνηση φυλετικού μίσους. Υπάρχουν πολυάριθμες τρομοκρατικές παραβιάσεις που σχετίζονται με το δημοσιευμένο υλικό. Όλα αυτά τα εγκλήματα εκπληρώνονται εάν οι άνθρωποι υποδαυλίζουν το μίσος και τη βία στους δρόμους, και εμείς θα κυνηγήσουμε αυτά τα άτομα καθώς θα αντιμετωπίσουμε σωματικά τους κακοποιούς στους δρόμους που προκαλούν προβλήματα στις κοινότητές μας».

Ως εκ τούτου, η αστυνομία θα προσπαθήσει να πείσει τις ξένες χώρες να στείλουν τους δικούς τους πολίτες στη Βρετανία για να καταδικαστούν αφού έγραψαν πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως έγκλημα στη χώρα τους, αλλά σύμφωνα με τους βρετανικούς νόμους, είναι.


 
Top