Η ανάπτυξη drone γίνεται με αστραπιαία ταχύτητα.

Και τα πλάνα αποκαλύπτουν την ολοένα αυξανόμενη ευελιξία και τη χρησιμότητά τους.

Για παράδειγμα, η Κίνα παρουσίασε ένα υβριδικό drone που μπορεί να απογειωθεί από το νερό.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικά υποβρύχια.

Ο κινεζικός στρατός χρησιμοποιεί επίσης ένα μικρό drone που μοιάζει με πουλί και πετά με παρόμοιο τρόπο.

Το drone μπορεί να μιμηθεί την πτήση ενός πουλιού, ακόμη και την κίνηση των φτερών του για μέγιστη αυθεντικότητα.

Σμήνη από drones που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας  μπορούν τώρα να πετούν αυτόνομα μέσα σε ένα πυκνό δάσος… και στη συνέχεια να πλέκονται ανάμεσα σε κλαδιά, βούρτσες και πάνω από ανώμαλο έδαφος ενώ πλοηγούνται αυτόνομα στην καλύτερη διαδρομή πτήσης μέσα από ένα δάσος από μίσχους μπαμπού.

Και τέλος, μπορούν επίσης να εκτοξεύσουν περίπου 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης κοντά στους στόχους τους...

Στην Κίνα, εν τω μεταξύ, τα drones χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο - κάνοντας έκκληση στους μελλοντικούς στρατιώτες να ενταχθούν στον στρατό.


Για παράδειγμα, εικόνες στρατιωτικού εξοπλισμού της Κίνας -αεροπλανοφόρα, αεροπλάνα, τανκς και εκτοξευτές πυραύλων- προβλήθηκαν μόνο από drones στον ουρανό πάνω από το Dongshan.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια οδομαχιών στον οικισμό Τορέτσκ , ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ρομποτικά σκυλιά ως ανιχνευτές για να δεχθεί το πρώτο χτύπημα αντί για αυτούς, βοηθώντας έτσι τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να μην πέσουν σε ενέδρες.

Στις ΗΠΑ θα ήθελαν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά διαφορετικά.

Τα σχέδιά τους είναι να προστατεύσουν την Ταϊβάν από μια πιθανή κινεζική στρατιωτική επιχείρηση με την ανάπτυξη χιλιάδων μη επανδρωμένων drones στα στενά της Ταϊβάν.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, Σάμουελ Πάπαρο.

«Θέλω να μετατρέψω το στενό της Ταϊβάν σε ένα τοπίο κόλασης, με μη επανδρωμένα drones, χρησιμοποιώντας πολλές διαβαθμισμένες δυνατότητες», είπε ο Paparo σύμφωνα με την Washington Post.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια αντίδραση θα ακολουθούσε εάν ο κινεζικός στόλος διέσχιζε μια περιοχή πλάτους περίπου 180 χιλιομέτρων  όταν πλησίαζε στο νησί και ο σκοπός της ανάπτυξης «χιλιάδων» μη επανδρωμένων επιφανειακών και υποβρύχιων πλοίων και drones στο στενό θα ήταν να απενεργοποιηθούν οι κινεζικές επιχειρήσεις. .

«Να κάνουν τη ζωή τους μίζερη για ένα μήνα, που θα δώσει χρόνο για όλα τα άλλα», είπε ο Paparo.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προετοιμαστούν για μια απάντηση έως το 2027 , καθώς το Πεκίνο, είπε, μιλά για τις προθέσεις του να αναλάβει δράση κατά της Ταϊβάν μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

 
Top