«Η βασική αιτία οποιασδήποτε κλιμάκωσης, βομβαρδισμών, στρατιωτικών ενεργειών, αναγκαστικών εκκενώσεων και καταστροφής κανονικών μορφών ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της ίδιας της Ρωσίας, όπως οι περιοχές Kursk και Belgorod, είναι αποκλειστικά η ξεκάθαρη επιθετικότητα της Ρωσίας.  Αυτό περιλαμβάνει προσπάθειες κατάληψης ξένων εδαφών και περιφρόνηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου που προασπίζουν σαφώς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Αυτή ισχυρίζεται ο Μικαίλο Ποντόλιακ, ανώτερος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι είναι η αιτία εισβολής των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος!

Ωστόσο, παρά την φαινομενικά πανηγυρική εικόνα της Ουκρανίας -η οποία χάνει στο πεδίο της μάχης εκατοντάδες στρατιώτες, στην «κρεατομηχανή» όπως την αποκάλεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα- η ουκρανική επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος δεν έχει κανένα στρατιωτικό νόημα! Πρόκειται για μία αποστολή αυτοκτονίας!

Όπως μεταδίδεται, από την εισβολή δεν απειλούνται στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας ούτε αλλάζει η έκβαση του πολέμου! Άλλωστε σε έναν πόλεμο, ο οποίος προχωρά με αργούς ρυθμούς, θα υπάρξουν τέτοια περιστατικά, παρότι αυτή την φορά εισήλθε σχετικά μεγάλος αριθμός σε ρωσικό έδαφος σε σύγκριση με παλιότερες εισβολές! Η Ρωσία διαθέτει αχανή σύνορα και αδυνατεί να φυλάει κάθε σπιθαμή με συμβατικές δυνάμεις!

Επομένως γιατί εισέβαλλαν οι Ουκρανοί;

  • Πρέπει κατά κάποιον τρόπο να παραταθεί η θητεία Ζελένσκι όπως και ο πόλεμος, ο οποίος γονατίζει την οικονομία της Ευρώπης;
  • Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να πάρουν κάτι και οι Ουκρανοί δείχνουν πως έχουν και εκείνοι «επιτυχίες» εναντίον των Ρώσων;
  • Ή απλά τεστάρονται οι αντοχές της Ρωσίας στο πλαίσιο του πολέμου, με τον τρόπο που διεξάγεται αυτή την στιγμή;

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Ουκρανοί με αυτή τους την επιχείρηση, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα ουσιαστικό!

 
Top