Ο Α.Λουκασένκο δήλωσε ότι γίνεται ως «αντίδραση σε τυχόν προκλήσεις»

Η Λευκορωσία σε μια κίνηση που μπορεί να είναι η αρχή σημαντικών εξελίξεων, μεταφέρει άρματα μάχης στα σύνορα με την Ουκρανία μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Λουκασένκο για ενίσχυση της ανάπτυξης των συνοριακών στρατευμάτων.

Ο Λουκασένκο είχε διατάξει προηγουμένως την ενίσχυση των ομάδων τακτικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση του Γκομέλ και του Μοζίρ, δηλώνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για «αντίδραση σε τυχόν προκλήσεις».

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ουκρανο-νατοϊκά drones πέρασαν στον εναέριο χώρο της χώρας και καταρρίφθηκαν.

Μίλησε για παραβίαση εθνικής κυριαρχίας ενώ η τηλεόραση έδειξε πλάνα από το drone.

Η Λευκορωσία δεν είναι διατεθειμένη να χτυπήσει την Ουκρανία και να εμπλακεί σε πολεμική αντιπαράθεση αλλά αυτό δεν σημαίνει οι Ρώσοι δεν θα το κάνουν με κατεύθυνση το Κίεβο μέσα από το λευκορωσικό έδαφος.

Τότε γιατί; Για να μην μπει στην «ουκρανική διάθεση» να επιτεθεί αυτή στην Λευκορωσία όπως έκανε τώρα με την επαρχία του Κουρσκ. Οι τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες δυνάμεις εξασφαλίζουν ότι δεν θα είναι εύκολη μια επιδρομή των Ουκρανών όπου θα βρουν απέναντί τους μόνο συνοριοφύλακες.

 
Top