Οι ΗΠΑ προφανώς ήθελαν να επιβραδύνουν τις στρατιωτικές εκστρατείες του Ισραήλ μειώνοντας τις προμήθειες όπλων, αλλά το Ισραήλ αντέδρασε με οργή.

Η πρόβλεψη που έκανε στην αμερικανική κυβέρνηση στα τέλη Ιουνίου θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον.

Το Ισραήλ πλησιάζει όλο και περισσότερο στον πόλεμο με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτός ο πόλεμος μπορεί να χαθεί, όπως έχει ήδη συμβεί στον Λίβανο, για παράδειγμα το 2006 , όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ έχει άλλο ένα χαρτί στο μανίκι του - τα πυρηνικά όπλα.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα όπλο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το  Channel 12.

Γεγονός είναι ότι μόνο το Ισραήλ λέγεται ότι έχει τέτοια όπλα στην περιοχή.

Προς το παρόν.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, αυτό είναι που αυξάνει, παρά μειώνει, την αστάθεια στην περιοχή.

Εάν το Ιράν είχε τα ίδια όπλα , το Ισραήλ θα έπρεπε να είναι πολύ πιο συγκρατημένο και ειρηνικό στην πολιτική του έναντι των γειτόνων του.

Τώρα το Ισραήλ εξετάζει ακόμη και τη χρήση πυρηνικών όπλων.

 Πιθανότατα, θα ήταν μικρότεροι, «τακτικοί» πυρηνικοί πύραυλοι - αλλά ακόμα και με αυτό, το πρώτο βήμα θα γινόταν προς μια πρωτοφανή καταστροφή στην ανθρώπινη ιστορία.

Η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ κρύβεται ήδη σε ένα μεγάλο καταφύγιο στην Ιερουσαλήμ , το οποίο κατασκευάστηκε για να προστατεύει την ηγεσία της χώρας σε περίπτωση συμβατικού και πυρηνικού πολέμου.

Αλλά ακόμη και τα μικρότερα πυρηνικά βλήματα, μόνο το ένα τέταρτο της ισχύος της βόμβας της Χιροσίμα , η οποία είχε 20 K T , θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς μεγάλες περιοχές.

«Το Τελ Αβίβ παρέδωσε ένα μήνυμα στον Λευκό Οίκο δηλώνοντας ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει απροσδιόριστα νέα οπλικά συστήματα για να επιλύσει γρήγορα μια πιθανή σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ και να αποφύγει έναν παρατεταμένο πόλεμο», ανέφερε ένα ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι εάν η Χεζμπολάχ δεν αποσυρθεί σύντομα, το Ισραήλ δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναλάβει στρατιωτική δράση στον Λίβανο. Οι διασυνοριακές επιθέσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων έχουν αυξήσει τις εντάσεις κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Η ομάδα συνέδεσε το τέλος των επιθέσεων της στο Ισραήλ με το τέλος της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, όπου το Τελ Αβίβ έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστίνιους άμεσα από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους - και περίπου 200.000 έμμεσα λόγω πείνας και αρρώστων .

Το Ισραήλ δεν κερδίζει ούτε αυτόν τον πόλεμο και δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα τον τερματίσει.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λέγεται επίσης ότι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την καθυστέρηση στην παράδοση των αμερικανικών όπλων και ζήτησαν την ανάγκη όπλων για την επίλυση των συγκρούσεων.

Τι θα μπορούσε ακόμα να συμβεί εάν το Ισραήλ χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα περιγράφεται επίσης με ωραία λεπτομέρεια στη δημοσίευση του James Kroeger, η οποία συνοψίστηκε από τον Boštjan M. Zupančič.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ εξετάζει σοβαρά τη χρήση μικρότερων (περίπου 5 KT ) τακτικών πυρηνικών βομβών για την κατεδάφιση υπόγειων αποθηκών στο νότιο Λίβανο επιβεβαίωσε και ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου , συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ.

Και είναι πολύ πιθανό ότι αυτός δεν θα ήταν ο δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων του Ισραήλ, αλλά για την καταστροφή του.

Οι επιθέσεις στο Ισραήλ από πολλές πλευρές και από πολλές περισσότερες χώρες θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τα συστήματα παράδοσης πυρηνικών βομβών του, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και άλλες χώρες εναντίον του Ισραήλ.

Το Ιράν έχει ήδη αρκετό υλικό για να κατασκευάσει τουλάχιστον δέκα  πυρηνικές βόμβες και μπορεί επίσης να βασιστεί στην υποστήριξη τεσσάρων πυρηνικών δυνάμεων - του Πακιστάν, της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και της Κίνας.

Σε μια τέτοια κατάσταση, ακόμη και οι στρατοί της Αιγύπτου και της Τουρκίας δεν θα παρατηρούσαν απλώς αυτόν τον πόλεμο...

Αλλά το πιο τρομακτικό γεγονός είναι ότι σε περίπτωση καταστροφής του με βάση το δόγμα Σαμψών, το Ισραήλ σκοπεύει να καταστρέψει τους υποστηρικτικούς πυλώνες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Αυτοί που τον στηρίζουν ακόμη και στην εγκληματική του πολιτική...

 
Top