Δύο κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα παρουσιάσουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν έναν κατάλογο στόχων που θα στόχευαν οι Ουκρανοί στη Ρωσία , προκειμένου να ενθαρρύνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων κατά της Μόσχας, ανέφερε το CNN , επικαλούμενο ανώνυμο Ουκρανό βουλευτή.

«Ο αρχηγός του υπουργικού συμβουλίου του Προέδρου της Ουκρανίας Αντρέι Γιέρμακ και ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ θα συναντηθούν με αξιωματούχους των ΗΠΑ για να προσπαθήσουν να πείσουν τον Λευκό Οίκο να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος.

Θα παρουσιάσουν μια λίστα με στόχους προτεραιότητας, χωρίς τους οποίους θα είναι δύσκολο να αλλάξει η πορεία του πολέμου υπέρ της Ουκρανίας », είπε ο βουλευτής.

Ο Ουμέροφ θα συναντήσει τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν την Παρασκευή , ενώ παραμένει ασαφές με ποιον θα συναντήσει ο Τζέρμακ, αν και είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων επισκέψεων .

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε εκ νέου να επιτραπεί στην Ουκρανία να εξαπολύσει επιθέσεις βαθύτερα στη Ρωσία και «να αρθούν τώρα οι περιορισμοί στις επιθέσεις σε βάθος», λέγοντας ότι αυτό θα τερματίσει συντομότερα τον πόλεμο «για την Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο. ."

Η Ουκρανία προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς το Κίεβο ανησυχεί ότι μια νίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν την υποστήριξη στην πολεμική τους προσπάθεια.

«Δεν βρίσκουμε τα χτυπήματα από αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος πιο προκλητικά από τις επιθέσεις αμερικανικών όπλων σε ρωσικά σύνορα.

Και οι δύο είναι ρωσικό έδαφος, επομένως δεν έχει σημασία πόσο βαθείς είναι οι στόχοι», δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής στο CNN.

Η βρετανική Telegraph ανακοίνωσε χθες ότι η Ντάουνινγκ Στριτ υποστηρίζει επιθέσεις στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας, αλλά ότι δεν μιλά για αυτό δημόσια για να αποφύγει μια διαμάχη με την Αμερική , η οποία, λόγω του κινδύνου επιδείνωσης της σύγκρουσης, παραμένει απρόθυμη να αυτά τα σχέδια των Ουκρανών.

 
Top