Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για συνωμοσία εναντίον του κατά τις εκλογές του 2020 και προειδοποίησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta να μην το ξανακάνει στις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει σύντομα στο Politico.

Το βιβλίο του Τραμπ, «Save America», που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μια φωτογραφία του να συναντά τον Ζούκερμπεργκ στον Λευκό Οίκο όταν ήταν πρόεδρος.

Έφερνε την πολύ ωραία σύζυγό του στα δείπνα, θα ήταν όσο πιο ωραίος μπορούσε, ενώ πάντα σχεδίαζε να ενσωματώσει τα επαίσχυντα κουτιά κλειδαριάς σε μια πραγματική συνωμοσία εναντίον του Προέδρου 

Ο Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, φαίνεται να αναφέρεται σε μια συνεισφορά 420 εκατομμυρίων δολαρίων που ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, έκαναν κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020 για τη χρηματοδότηση της υποδομής ψηφοφορίας.

Ο πρώην πρόεδρος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο Ζούκερμπεργκ του είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας σαν τον Τραμπ στο Facebook» αλλά ταυτόχρονα «το έστρεψε εναντίον μου».

- Τον παρακολουθούμε στενά και αν κάνει κάτι παράνομο αυτή τη φορά, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή όπως άλλοι που απάτησαν στις προεδρικές εκλογές του 2024 . - φέρεται να προειδοποίησε ο Τραμπ στο βιβλίο.

Το απόσπασμα που εξετάστηκε από το Politico ακολουθεί παρόμοιες δηλώσεις του Τραμπ στο παρελθόν.

Τον Ιούλιο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία έγραψε επίσης στην πλατφόρμα του Truth Social ότι εάν εκλεγεί, θα διώξει " εκλογική νοθεία σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί " και θα τους έστελνε στη φυλακή για "μεγάλο χρονικό διάστημα".

- Ξέρουμε ήδη ποιος είσαι. Μην το κάνεις αυτό! Ζάκερμπακς, πρόσεχε - έγραψε ο Τραμπ.

Αν και ο Μέτα δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς και τις προειδοποιήσεις του πρώην προέδρου, ο Ζούκερμπεργκ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής Τζιμ Τζόρνταν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναγνωρίζοντας ότι ανώτεροι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχαν «επανειλημμένα πιέσει» το Facebook να «λογοκρίνει» τον Covid. -19 πανδημία 19 περιεχόμενα ακόμα το 2021.

Ο γενικός διευθυντής του Met ανέφερε στην επιστολή ότι πιστεύει ότι «η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος» και εξέφρασε τη λύπη του που δεν μίλησε για αυτό τότε.

 
Top